Caterina taulaposada El que aquí publicaré és la meva herència culinària, receptes meves i d’altres que he anat refent a la meva mida. Aquest blog no té més intenció que intercanviar idees i formar part de qualque manera del món blogaire de la cuina, extensíssim i apassionant.

Frit de pastanagues

Publicat dia 9 desembre 2011 verdures

Una de les verdures que trob més atraients de la tardor és la pastanaga morada. El seu lila intens és ben particular i ja va bé que la paleta cromàtica canviï també a la taula. Menjar-ne em porta molts records familiars i no puc evitar veure-les sense que aquests em retornin a la memòria.

Publicaré la recepta que fa ma mare i que és la que hem menjat sempre. Per a què no siguin tan feixugues no hi he posat xulla, però a casa sempre n’hi han posat. Si algú és vegetarià és un plat ideal sense la carn magra i el botifarró. Les pastanagues no tenen una temporada massa llarga, així que si les voleu fer val més que sigui aviat. Tenc ganes de fer altres coses amb aquest vegetal i si m’agrada el resultat ho publicaré en breu. Les quantitats estan pensades per a un entrant de 4 persones però si sou menjadors val més que en poseu més.

Ingredients:

2 manats de pastanagues (430gr pelades, aproximadament)
165gr de colflori tallada a ramets
1 manat de grells
3 carxofes
100gr carn magra
2 botifarrons
4 alls
1 pebre coent
2 fulles de llorer
fonoll

Pelam les pastanagues a rodanxes gruixades, tallam els grells, la carn magra i el botifarró a talls petits i els cors de les carxofes en vuit parts.

En una paella encalentim un raig d’oli generós i hi abocam les pastanagues amb els alls una mica esclafats, el llorer i el pebre coent. Ho feim a foc mig. Després d’uns minuts hi afegim la carn magra i després la colflori. Ho remenam una mica i hi sumam els grells i en uns dos minuts el botifarró. Ho finalitzam amb les carxofes. Posam sal i pebre bo i ho deixam coure fins que vegem que comença a estar cuit, no ens hi ha de quedar massa. Quan vegem que quasi bé està hi posam el fonoll trossejat. Ho mesclam una mica i ja estarà llest. S’ha de servir ben calent! Si ho feis d’un dia per un altre és més gustós.

Receptes similars: verdures

Crema de bròquil i cigrons i bon 2017!!!

Publicat dia 12 gener 2017

Aquests dies tan freds reclamen plats de cullera, plats calents i fumejants que ens faci més fàcil soportar les temperatures baixes. La recepta d’avui és una crema lleugera però bastant completa. Si algú de vosaltres fa una dieta vegana basta…

Llegeix-ne més

Carxofes en conserva

Publicat dia 29 abril 2016

La temporada de carxofes va arribant al seu final i és el millor moment per fer-ne en conserva. A més, estan a un preu irrisori. Aquestes que veis aquí les vaig comprar a 49 cèntims per kg en una botiga…

Llegeix-ne més

Comenta