Caterina taulaposada El que aquí publicaré és la meva herència culinària, receptes meves i d’altres que he anat refent a la meva mida. Aquest blog no té més intenció que intercanviar idees i formar part de qualque manera del món blogaire de la cuina, extensíssim i apassionant.

Galletes de xocolata i avellana

Publicat dia 10 desembre 2011 galletes. General

Les festes de Nadal ens vénen de perles per fer receptes de dolços: bombons, galletes o torró sempre són una bona opció per cuinar a casa. Aquestes galletes em recorden a les pel·lícules americanes. A les d’altres països no és comú veure com en cuinen o en treuen del forn. I em resulta curiós, amb la fama que tenen de menjar tants precuinats.

Les d’avui no tenen complicació, només que si heu d’incorporar els ingredients a mà, val més que sigui en un dia que vos trobeu en bona forma. Jo no tenc amassadora, de moment, i faig servir una espàtula grossa de silicona que em va molt bé. Les he fet diverses vegades i en algunes he emprat sucre morè (100gr) i sucre blanc (75gr). Com que volia que tenguessin una textura més fina vos present la recepta amb sucre pols. Però queden bé de les dues maneres.

Ingredients per a unes 50 unitats:

1 ou

175gr sucre pols

175gr farina

100gr mantega a temperatura ambient

150gr xocolata de cobertura trossejada

50 gr avellanes trossejades

1 cullereta llevadura en pols

1 cullereta extracte de vainilla

1/4 cullereta sal

Batem en un bol la mantega amb el sucre. Afegim l’ou i seguim remenant. Incorporam la xocolata i després les avellanes i seguidament la llevadura. Quan ho tenim ben mesclat hi posam la sal. Anam posant la farina a poc a poc i finalitzam amb l’extracte de vainilla. Quan tenim tots els ingredients ben mesclats, feim un tub del diàmetre que desitgem i l’embolicam amb un paper de forn. Veureu que queda un poc aferradissa i és millor ajudar-se amb l’espàtula per fer la forma tubular. Ho tendrem a la gelera unes dues hores com a mínim.

Encalentim el forn a 180ºC. Treim la pasta de la gelera i tallam discs de 1/2 cm de gruixa, aproximadament. Posam les galletes en una palangana folrada amb paper de forn o un silpat amb una certa separació entre elles, perquè creixen una mica durant la cocció. Les enfornam durant 8-10 minuts, veureu que les voreres són més fosques. Les treim i les deixam refredar damunt una reixa. Vigilau el forn perquè es fan molt aviat. Si no voleu fer tantes galletes podeu congelar una part del tub de pasta i fer-les un altre dia.

 

Receptes similars: galletes

Créme brûlée de pomes amb galetes d’espígol

Publicat dia 6 novembre 2015

La créme brûlée és una recepta francesa senzilla d’ou, semblant a la crema catalana. Els ingredients són quasi els mateixos, només que la créme brûlée du nata i es cou al bany maria. Ara que és temps de pomes m’han semblat adients…

Llegeix-ne més

Pastissets antics amb confitura de pebres i sobrassada

Publicat dia 7 novembre 2013

La rebosteria de les Illes Balears és rica i variada: masses tovades, farcides, mantecados, torrons, crespells, doblegats, pastes salades amb carn, verdures o peix; coques bambes, quartos, panades., cocarrois, confitures… i la reina indiscutible i reconeguda a tot arreu: l’ensaïmada….

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Comenta