Des de fa un temps procur fer pa cada setmana. Solc fer un pa de motlle com el que vaig publicar aquà mateix, variant amb les farines i afegint alguns ingredients. Aquesta vegada, però, he variat també la forma i he fet panets. M’han sortit densos però gustosos; i torrats al matà constitueixen una bona manera de començar el dia.
Ingredients:
300gr farina de manitova
200gr farina de blat
100gr farina de blat integral
150gr massa mare
225ml aigua tèbia
1 culleradeta de romanà sec
1 culleradeta de ceba deshidratada
1/2 culleradeta de sal
En un recipient gran mesclau les farines amb la sal, el romanà i la ceba. En un altre lloc mesclau la massa mare amb l’aigua i quan estigui ben dissolta mesclau-la amb les farines fins que ho tengueu ben lligat. Pastau una bona estona, entre 8 i 10 minuts. Posau-ho damunt la pedra de la cuina prèviament enfarinada i fenyeu la massa uns minuts més. Quan la tengueu a punt feis una bolla i tapau-la amb un pedaç dins el recipient gran per a què hi reposi durant una hora. Passat el temps, tornau-la a fènyer i feis la forma que desitgeu. Jo la vaig dividir en 8 panets. Deixau que tovin fins que siguin el doble del volum inicial. Amb el fred d’aquests dies no podia esperar que em tovassin massa aixà que els vaig posar en el forn a 50ºC durant una hora.
Sense treure’ls vaig pujar la temperatura a 180ºC. Vaig polvoritzar aigua dins el forn per crear vapor i hi van estar 25 minuts. Passat el temps els vaig deixar refredar dins el forn mig obert.