Panets de ceba i romaní

Publicat dia 5 febrer 2012 pa

Des de fa un temps procur fer pa cada setmana. Solc fer un pa de motlle com el que vaig publicar aquí mateix, variant amb les farines i afegint alguns ingredients. Aquesta vegada, però, he variat també la forma i he fet panets. M’han sortit densos però gustosos; i torrats al matí constitueixen una bona manera de començar el dia.

Ingredients:

300gr farina de manitova

200gr farina de blat

100gr farina de blat integral

150gr massa mare

225ml aigua tèbia

1 culleradeta de romaní sec

1 culleradeta de ceba deshidratada

1/2 culleradeta de sal

En un recipient gran mesclau les farines amb la sal, el romaní i la ceba. En un altre lloc mesclau la massa mare amb l’aigua i quan estigui ben dissolta mesclau-la amb les farines fins que ho tengueu ben lligat. Pastau una bona estona, entre 8 i 10 minuts. Posau-ho damunt la pedra de la cuina prèviament enfarinada i fenyeu la massa uns minuts més. Quan la tengueu a punt feis una bolla i tapau-la amb un pedaç dins el recipient gran per a què hi reposi durant una hora. Passat el temps, tornau-la a fènyer i feis la forma que desitgeu. Jo la vaig dividir en 8 panets. Deixau que tovin fins que siguin el doble del volum inicial. Amb el fred d’aquests dies no podia esperar que em tovassin massa així que els vaig posar en el forn a 50ºC durant una hora.

Sense treure’ls vaig pujar la temperatura a 180ºC. Vaig polvoritzar aigua dins el forn per crear vapor i hi van estar 25 minuts. Passat el temps els vaig deixar refredar dins el forn mig obert.

Receptes similars: pa

Pa de xeixa

Publicat dia 30 març 2014

  La xeixa és una varietat de blat antic pròpia de les Illes Balears. Un blat rústic molt digestiu, de sabor intens i amb un índex alergènic quasi bé inexistent per ser més baix en gluten que molts altres. Trobam moltes…

Llegeix-ne més

Sandvitx d’hortalisses d’arrel amb pa de motllo integral d’espelta

Publicat dia 27 juny 2013

Buf, no sabia com anomenar aquest entrepà i m’ha quedat una mica estrany i rimbombant. Esper que a la primera s’entengui la meva proposta per al “Memòries d’una cuinera” d’aquest mes, que va de sandvitxos. Per fer-lo vaig partir d’una…

Llegeix-ne més

Comenta