Caterina taulaposada El que aquí publicaré és la meva herència culinària, receptes meves i d’altres que he anat refent a la meva mida. Aquest blog no té més intenció que intercanviar idees i formar part de qualque manera del món blogaire de la cuina, extensíssim i apassionant.

Carxofes farcides de peix

Publicat dia 22 febrer 2012 General. peix i marisc

Carxofes farcides de peixÉs evident que les carxofes són una de les meves debilitats. Me n’adon que ja figuren en moltes de les meves entrades, com a ingredient o com a acompanyament. No pretenc ser repetitiva però com que un dels meus objectius és transmetre receptes fàcils, casolanes i una mica el que faig a casa o m’ha cridat l’atenció, em sap greu no publicar-la. Perquè aquestes carxofetes es fan en un no-res i, segons el peix que empreu, vos poden sortir ben econòmiques. En principi ho podeu fer amb qualsevol, només que si voleu embolicar les carxofes com es veu a la fotografia i fer el plat més vistós vos aconsell un peix que es pugui treure en filets. Jo vaig emprar panga per fer aquestes. Si veis que quedau curts amb el farcit serà millor que no poseu la tira que abraça la carxofa.

Ingredients

4 carxofes mitjanes

1 filet de panga

1 all

julivert

1 llimona

sal, pebre bo

oli

carxofes farcides de peix-A1

Primer de tot posam una olla amb aigua al foc. Encalentim el forn a 180ºC. Treim les fulles verdes de la carxofa. Amb l’ajuda d’una cullera buidadora o d’un ganivet les netejam per dins i treim els pelets interiors. Les bullim amb mitja llimona durant 10 minuts. Les colam.

Tallam el filet a tires longitudinals i en reservam una per a cada carxofa. Picam la resta a trossos petits. Feim una picada amb l’all i el julivert. Posam una part de la picada amb el peix trossejat. Salpebram.

Omplim les carxofes amb el peix i les envoltam amb la tira que havíem reservat enganxant-la amb un escuradents o amb fil de cuina.

Ho enfornam durant 15 minuts aproximadament. Mentre cou podem fer una salseta per acompanyar sucant una mica de llimona en un bol. Hi afegim la picada que ens ha sobrat, un raig d’oli i ho emulsionam.

carxofes farcides de peix-A2Com podeu veure a les imatges, vaig acompanyar les carxofes amb pastanagues, xampinyons i ceba. Vaig posar les verdures en un recipient apte per anar al forn amb sàlvia, farigola, llorer, pebre bo, sal i oli i ho vaig tenir macerant una estoneta. Abans de posar el peix en el forn, les verdures hi cogueren 15 minuts i després n’hi estaren 15 més amb les carxofes. Per a què s’impregnassin bé del suc les vaig remenar unes quantes vegades. Esper que vos agradin!

carxofes farcides de peix-A3

 

 

 

 

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: peix i marisc

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Suquet de Cap Roig

Publicat dia 14 abril 2016

El peix que més m’agrada és el Cap Roig, un peix robust amb moltes espines i d’un color ataronjat i vermell tacat que el fa ben coneixedor. És un animal molt apreciat al Mediterrani i el seu preu sol ser…

Llegeix-ne més

Comenta