Caterina taulaposada El que aquí publicaré és la meva herència culinària, receptes meves i d’altres que he anat refent a la meva mida. Aquest blog no té més intenció que intercanviar idees i formar part de qualque manera del món blogaire de la cuina, extensíssim i apassionant.

Ensalada de taronja i bacallà

Publicat dia 26 febrer 2012 ensalades. entrants

Avui toca viatjar a l’Al-Andalus i com que el paladar és un òrgan perfecte per a transportar-nos, emprendrem el camí amb aquesta amanida. Una amanida que forma part del llibre “Recetas con historia i que ja havia mencionat en el post dels Bucellatum. No he estat estricta amb els ingredients que es mencionen i he fet les meves pròpies aportacions. Crec que una de les bases de la cuina és aprofitar el que tens a la gelera i tenia una rúcula boníssima que no podia deixar tudar. I com que l’esperit original no s’hi ha vist gens afectat pens que ha quedat bé i tot.

Veureu que és fàcil de fer, només dur feina pelar les taronges en viu, una tècnica que podreu veure clicant aquí. Jo vaig agafar la taronja amb la mà, no ho vaig fer amb tant d’estil. La veritat és que hi ha diferència de menjar-se la fruita d’una manera o d’una altra. Vos anim a provar-ho. Amb els ingredients que deix en menjàrem 4 persones com a entrant.

Ingredients

400 gr bacallà en el punt de sal

5 taronges

2 ous

1 grapada de rúcula

olives negres

herbassana

1 ceba tendra

aigua de flor de taronger

oli, sal, pebre bo.

Començarem bullint el bacallà uns minuts i colant-lo després fins què refredi. Bullim els dos ous. Pelam 4 taronges en viu. Disposam els grells en un plat gran i al damunt hi esmicolam el bacallà sense pell ni espines. Hi afegim la ceba tallada a rodanxes primes, les olives, l’ou bullit ratllat i la rúcula. Salpebram.

En un bol a part feim una vinagreta amb el suc de la taronja que ens sobrava, un bon raig d’oli i l’herbassana tallada petita. Ho emulsionam i regam l’ensalada amb aquesta salsa. Tot seguit la pulveritzam amb l’aigua de flor de taronger i ja estarà apunt per servir a taula.

Receptes similars: ensalades

Ensalada de llengua amb salseta de llimona

Publicat dia 22 setembre 2016

Després d’una llarga temporada sense publicar voldries encetar altra vegada amb una recepta espectacular, que justifiqui l’absència i el retorn. Però com que l’objectiu d’aquest blog no és aquest crec que és el moment de començar el curs amb un…

Llegeix-ne més

Ensalada cruixent amb bacallà fumat i vinagre balsàmic de mango

Publicat dia 16 novembre 2015

Les receptes que més problemes em donen a l’hora d’anomenar-les són les ensalades. A no ser que sigui una ensalada clàssica, les demés no saps com descriure-les: per ingredients pot resultar llarg i pesat, la pots adjectivar o pot ser…

Llegeix-ne més

Receptes similars: entrants

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Comenta