Licor de mandarina

Publicat dia 28 febrer 2012 General. licors i begudes

La taronja és una de les meves fruites preferides. Tenc la fortuna de poder-ne gaudir de casa i es nota molt la diferència amb les que trobes a les grans superfícies. Sort de la taronja, perquè durant l’hivern el món de la fruita és ben magre. L’altre dia anàrem a collir-ne a casa del meu tio i el mandariner anava carregat.

Em feien llàstima les que ja havien caigut a terra perquè m’encanten, tan pel seu aroma com pel gust particular que tenen i que les distingeix de les demés. Per aprofitar-les (les de l’arbre, no les del terra), vaig pensar amb aquest licor que coneixia de fa temps. Em feia ganes publicar la recepta al blog. És molt fàcil de fer i amb poca quantitat en tens prou per a unes quantes botelles. Qui es pot resistir a una copeta casolana o a emprar-lo en multitud de postres? Provau de fer-lo, de veres, ja veureu com el resultat vos deixa satisfets.

Ingredients

8-10 mandarines grosses

1 l d’alcohol (etanol) de 96º de grau alimentari (no de farmàcia).

1 i 1/4 kg sucre

1 i 1/4 l aigua

Netejam les mandarines i les eixugam. Les pelam i reservam les peladures en un pot de vidre que poguem tapar. Abocam l’alcohol en el pot juntament amb les peladures i ho deixam macerar tapat durant 12 dies aproximadament. Passat aquest temps, fonem el sucre en l’aigua. En un altre recipent colam l’extracte resultant de la maceració i ho mesclam amb l’almíbar. I ja ho tendrem llest per embotellar.

No poseu en cap moment la maceració en un recipient de plàstic perquè l’alcohol absorbeix ràpidament les olors i es malmetria el sabor del licor. De la mateixa manera, procurau que tots els recipients i les botelles estiguin ben nets.

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: licors i begudes

Gelat d’herbes dolces

Publicat dia 5 abril 2016

Em pens que la primavera serà més hivernenca que l’hivern mateix. I tot i que el fred no ens acaba de deixar un geladet casolà sempre ve de gust. A mi m’agrada molt fer-ne per a acompanyar altres dolços, el…

Llegeix-ne més

Licor d’herbes casolanes

Publicat dia 25 maig 2015

Aquest licor fet a base d’herbes aromàtiques i medicinals, molt consumit i popular a la nostra terra, és una de les millors opcions per acabar d’arrodonir un bon àpat. Amb gel a l’estiu o sense en els mesos més freds,…

Llegeix-ne més

Comenta