Caterina taulaposada El que aquí publicaré és la meva herència culinària, receptes meves i d’altres que he anat refent a la meva mida. Aquest blog no té més intenció que intercanviar idees i formar part de qualque manera del món blogaire de la cuina, extensíssim i apassionant.

Pollastre rostit amb herbes i mel

Publicat dia 5 març 2012 carn. General

El pollastre deu ser la carn que més consumesc. A moltes de les meves receptes habituals n’hi ha. Em sap greu ser repetitiva i d’ençà que tenc el blog intent se rmés creativa i no tenir-lo tan present. El problema és que a mi, la carn, en general, no em fascina. Em cans de menjar-ne i no m’agrada que sigui dura ni haver-la de tenir massa temps a la boca. Per això, el pollastre és el que més em va.

Aquesta recepta és facilíssima de fer i va bé quan tens herbes a casa i no saps com les has d’aprofitar. Evidentment són orientatives i van a gust.

Ingredients

1/2 pollastre tallat a 4 trossos

2 cullerades de mel

farigola, herbassana, fonoll, romaní, sàlvia, julivert

1/2 llimona

4 alls

pebre bo, sal, oli

En un bol gran hi posam el pollastre i hi tallam les herbes, els alls aixafats, la llimona tallada a trossos, sal al gust, pebre bo i un raig d’oli. Posam la mel en un recipient petit i l’encalentim un 40 segons en el microones. L’abocam sobre el pllastre i ho remenam tot molt bé, de manera que la carn quedi ben impregnada de totes les herbes i la mel. Ho deixam marinar una hora com a mínim.

Encalentim el forn a 200 ºC. Quan sigui calent hi enfornam el pollastre i el deixam coure mitja hora amb la pell tocant la safata. Passat aquest temps el giram i el deixam mitja hora més o fins que vegem que la pell s’ha daurat bé.

Receptes similars: carn

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Ensalada de llengua amb salseta de llimona

Publicat dia 22 setembre 2016

Després d’una llarga temporada sense publicar voldries encetar altra vegada amb una recepta espectacular, que justifiqui l’absència i el retorn. Però com que l’objectiu d’aquest blog no és aquest crec que és el moment de començar el curs amb un…

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Comenta