Caterina taulaposada El que aquí publicaré és la meva herència culinària, receptes meves i d’altres que he anat refent a la meva mida. Aquest blog no té més intenció que intercanviar idees i formar part de qualque manera del món blogaire de la cuina, extensíssim i apassionant.

Pastís de pastanaga

Publicat dia 7 març 2012 postres

Aquest darrer estiu vàrem visitar Escòcia, un país meravellós que recoman de manera entusiasta. El britànics posen especial atenció a l’hora de prendre el te o de berenar i tenen una varietat de dolços que fa que sigui un plaer asseure’s a la taula. No era gens fàcil per a mi vèncer la temptació. En vaig tastar de boníssims i un dels que més em va agradar va ser un pastís semblant a aquest. En tornar vaig cercar la recepta que més s’hi acostàs i que he anat modificant fins que ha quedat així.

Ja vaig parlar d’aquest pastís el dia que vaig publicar el muffins de pastanaga morada i que vaig fer a partir de la recepta d’avui.

Ingredients
130gr de mantega
200 gr sucre morè
2 ous
170 gr pastanaga ratllada
200 gr farina integral
1 cullereta canyella
1/2 cullereta nou moscada
1/2 cullereta gingebre en pols
3 cullerades llet
50 gr nous
3 culleretes llevadura en pols

Per al glacejat
200 gr formatge cremós
50 gr sucre glas
2 cullerades crema de llet
1 cullerada suc de taronja (opcional)
Ratlladura de mitja taronja (opcional)

Encalentim el forn a 180 ºC. Batem la mantega al punt de pomada en un bol i hi afegim la pastanaga, el sucre i les espècies. Quan estigui ben remenat afegim els ous d’un en un i anam mesclant bé i a mà. Tamisam la farina amb la llevadura i la sal en un altre bol i ho incorporam a la mescla de pastanaga. Ho lligam i hi afegim les nous i la llet. Ho posam en un motllo i ho enfornam durant 50-60 minuts. Quan vegem que ja està, ho treim i ho deixam refredar sobre una reixa. Quan sigui tebi, giram el motllo per treure’l.

Per fer el glacejat mesclam bé la crema de formatge amb el sucre tamisat i la crema de llet. Quan el pastís hagi refredat l’obrim pel mig i hi escampam la crema. Unim de nou les dues meitats i cobrim la part exterior. I ja estarà a punt per menjar!!!!

És recomanable fer el pastís un dia abans de menjar-lo o al matí si és per a la nit. Així està més al punt i pren més cos. El glacejat és preferible posar-lo el mateix dia. També es pot acompanyar amb una salseta de xocolata en lloc de la cobertura que es descriu aquí. Amb les quantitats esmentades surt un pastís per a unes 8 persones.

Receptes similars: postres

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Gelat d’herbes dolces

Publicat dia 5 abril 2016

Em pens que la primavera serà més hivernenca que l’hivern mateix. I tot i que el fred no ens acaba de deixar un geladet casolà sempre ve de gust. A mi m’agrada molt fer-ne per a acompanyar altres dolços, el…

Llegeix-ne més

Comenta