Caterina taulaposada El que aquí publicaré és la meva herència culinària, receptes meves i d’altres que he anat refent a la meva mida. Aquest blog no té més intenció que intercanviar idees i formar part de qualque manera del món blogaire de la cuina, extensíssim i apassionant.

Pa cordat de carabassa

Publicat dia 11 març 2012 General. pa

L’altre dia em vaig comprar un llibre de rebosteria i pans amb unes receptes fantàstiques. La primera que he fet és aquesta, de pa de carabassa. Em va semblar que havia de ser una manera sana i natural de començar el dia, menjant-lo per berenar i he quedat molt contenta amb el resultat.

Davant d’això, la brioixeria industrial no hi té res a fer, tot i que a casa meva sempre hi ha tengut molt poc espai. És una mica dolç perquè la carabassa ho és i també perquè porta mel. De totes formes és deliciós només amb una mica de sal i un raig d’un bon oli d’oliva verge.

Ingredients

250 gr de carabassa a daus

1 llimona ratllada

2 cullerades de mel

500 gr farina

1/2 cullereta de sal

6 gr de llevat sec granulat

100-150 ml aigua tèbia

2 cullerades llet

llavors de pipes de carabassa

Primer de tot courem la carabassa al vapor fins que sigui tendre. L’aixafam en un bol i la mesclam amb la ratlladura de llimona i la mel. En un altre recipient tamisam el llevat, la sal i la farina i hi incorporam la carabassa. Quan ho tenguem unit hi afegim l’aigua necessària, a poc a poc, fins que tenguem una massa suau i homogènia. La pastam una bona estona. Feim una bolla, la tapam i la deixam reposar fins que augmenti el doble del volum inicial.

Quan hagi fermentat repastam la massa una mica i la dividim en dues parts iguals. Posam ambdós trossos sobre una palangana. Amb les mans feim dues cordes llargues, les unim per un extrem i les anam enrodillant sobre si mateixes com si formàssim una corda. El tapam de nou i esperam que pugi una altra vegada. Quan estigui a punt el pintam amb la llet i hi escampam les llavors pel damunt. Encalentim el forn a 200ºC i quan sigui el moment introduim el pa durant 30-35 minuts o fins que soni a buit quan el colpejam.

El llevat sec no és llevat en pols tipus “canari”, ho dic només per si algú dubta, tot i que segur que molts ja ho sabeu.

 

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: pa

Pa de xeixa

Publicat dia 30 març 2014

  La xeixa és una varietat de blat antic pròpia de les Illes Balears. Un blat rústic molt digestiu, de sabor intens i amb un índex alergènic quasi bé inexistent per ser més baix en gluten que molts altres. Trobam moltes…

Llegeix-ne més

Sandvitx d’hortalisses d’arrel amb pa de motllo integral d’espelta

Publicat dia 27 juny 2013

Buf, no sabia com anomenar aquest entrepà i m’ha quedat una mica estrany i rimbombant. Esper que a la primera s’entengui la meva proposta per al “Memòries d’una cuinera” d’aquest mes, que va de sandvitxos. Per fer-lo vaig partir d’una…

Llegeix-ne més

Comenta