Hummus

Publicat dia 13 març 2012 entrants. General. llegums

Si voleu una recepta fàcil fàcil d’un entrant que vos treurà del pas en qualsevol moment, aquí teniu aquesta. La recepta original és amb tahine però és una mica amarga pel meu gust. Com que sempre hi ha iogurts a casa, em sembla més pràctic cuinar-lo així i m’agrada més.

Els bastonets que veis a la fotografia els vaig fer seguint la recepta dels Bucellatum o galletes de l’antiga Roma, que vaig publicar en una altra ocasió. També es pot acompanyar amb bastonets de pastanaga, api, pebre verd, cogombre… o també podeu posar l’hummus en una ensalada.

Ingredients

1 pot petit de cigrons (210gr aprox)

1/2 iogurt natural

1 cullereta de sèsam torrat

1/4 de llimona

pebre bord dolç

comí

pebre bo

sal

oli

1 all mitjancer

Colam els cigrons del suc de la conserva i els netejam bé amb aigua. En el pot del túrmix posam els cigrons, el iogurt, un bon raig d’oli, l’all tallat petit, el suc de la llimona i les espècies al gust. Picam ben fi i rectificam les espècies i la sal al nostre gust. Abans de servir, espolvorejam una mica de pebre bord per sobre, un poc de sèsam i un raig d’oli.

Receptes similars: entrants

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Receptes similars: llegums

Mousse de llenties beluga

Publicat dia 5 febrer 2017

La llentia beluga, anomenada així per la seva semblança amb el caviar, és la varietat més petita que es comercialitza d’aquesta llegum. Tot i les seves petites dimensions és la llentia amb  més proteïna d’origen vegetal.  Pel seu petit volum…

Llegeix-ne més

Crema de bròquil i cigrons i bon 2017!!!

Publicat dia 12 gener 2017

Aquests dies tan freds reclamen plats de cullera, plats calents i fumejants que ens faci més fàcil soportar les temperatures baixes. La recepta d’avui és una crema lleugera però bastant completa. Si algú de vosaltres fa una dieta vegana basta…

Llegeix-ne més

Comenta