Tarta Mississipi

Publicat dia 18 març 2012 General. postres

Quan vaig veure “Criades i senyores” em varen venir ganes de fer una tarta semblant, però sense seguir la recepta de la pel·lícula, no cregueu! la primera vegada que la vaig cuinar no em va agradar la base que indicava el meu libre, era com un cartró. Així és que l’he substituïda per la massa sablé que tenc per costum fer, afegint-hi el cacau. No és una tarta difícil tot i que no és de les que et treuen del parany en 5 minuts. Ara, el resultat val la pena. Absteniu-vos aquells i aquelles que poseu esment en l’operació bikini!

Ingredients per a un motlle de 22 cm diàmetre

per a la base

210 gr farina

100 gr mantega

50 gr sucre

1 ou

2 cullerades de cacau en pols sense sucre

per a la crema

175 gr mantega

250 gr sucre morè

300 ml nata líquida 35% M.G.

4 ous

4 cullerades de cacau tamisat

150 gr xocolata per fondre

Per decorar

1/2 l nata 35% M.G.

4 cullerades de sucre

xocolata ratllada, esmicolada, filetejada, a flocs,…

Primer de tot feim la base mesclant la farina, el sucre, el cacau i la mantega freda tallada a daus. Mesclam bé fregant amb les mans o amb el robot de cuina fins que torni com a miques de pa. Hi afegim l’ou i ho unim però sense pastar, només ho manipulam fins que estigui tot ben lligat. Feim una bolla i la guardam a la gelera embolicada amb paper film durant mitja hora, com a mínim.

Passat aquest temps, la treim, l’estiram bé i la posam en un motlle. Punxam la base amb una forqueta arreu, cobrim amb paper de forn i l’omplim de llegums o amb un pes. La tornam a posar a la gelera durant quinze minuts més*. Mentrestant encalentim el forn a 170ºC. Enfornam la base 15 minuts. Treim les llegums i el paper i l’enfornam en sec 10 minuts més. Deixam refredar.

Preparam el farcit fonent primer la xocolata en un bol al microones. Seguidament batem amb unes varilles la mantega amb el sucre. Quan tengui consistència de crema, alternam un ou i una cullerada de cacau fins que ho tenguem tot incorporat. Hi afegim la xocolata fosa i seguim batent. Hi posam la nata i ho batem tot bé fins que sigui una mousse.

Posam la crema sobre la base i ho enfornam a 160ºC durant 45 minuts aproximadament. Jo la vaig tenir 20 minuts amb el forn encès a dalt i a baix i 25 minuts amb el forn encès només a baix. No vos preocupeu si tremola en treure-la, ha de fer-ho una mica.

La deixam refredar completament. Quan sigui ben freda, pujam la nata amb les varilles.Quan estigui hi afegim el sucre i batem una mica més. La posam sobre la tarta, acabant amb la xocolata trossejada. Posau a la gelera tapada amb paper film i serviu-la ben freda.

*Quan començava a fer postres amb massa sablé acabava enfadant-me perquè en posar-la al forn baixava una mica del motllo i quedava lletja. Ara, amb el temps i les proves he arribat a veure que, per evitar-ho, ha de ser ben freda en posar-la al forn. Endarrereix una mica el procés però com que tanmateix la cuina vol paciència…

 

 

 

 

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: postres

Gelat d’herbes dolces

Publicat dia 5 abril 2016

Em pens que la primavera serà més hivernenca que l’hivern mateix. I tot i que el fred no ens acaba de deixar un geladet casolà sempre ve de gust. A mi m’agrada molt fer-ne per a acompanyar altres dolços, el…

Llegeix-ne més

Pastís cremós de xocolata i avellanes

Publicat dia 26 febrer 2016

Els pastissos de xocolata m’agraden molt, sobretot si són humits i cremosos, per això sovint em decant pels brownies. Aquest, tot i no ser-ho, és una delícia que reuneix totes les qualitats que m’agraden.

Llegeix-ne més

Comenta