Granada d’albergínies

Publicat dia 20 març 2012 entrants. General

L’entrada d’avui l’escric amb emoció perquè és una herència familiar que guard amb molta estima i que em va donar la meva padrina jove. Amb moltes més ganes que no pas realisme, havíem quedat que em dictaria totes les seves receptes, perquè les sabia de cap, i jo les transcriuria amb l’ordinador i després, potser, miraríem d’editar-les. Un projecte que ara, malauradament ja no serà possible i que va quedar reduït a 4 plats que estoig com si fossin una joia.

He vist diferents maneres de fer la granada però he seguit les passes que ella em va donar però amb alguns canvis en la manera de cuinar-la o intuint que havia de fer una cosa o l’altra.

Ingredients

1 1/2 kg albergínies

3/4 kg pebres verds mallorquins

1 pebre vermell

1 ceba

2 alls

8 ous

200 ml nata líquida

oli, sal, pebre bo, farigola, nou moscada.

Pelam i tallam les albergínies a làmines. Les submergim en aigua una bona estona, les colam i espolvorejam amb sal per a què treguin l’amargor. Mentrestant netejam i pelam els pebres i els tallam a quadrets petits. Tallam la ceba a quadrets petits i pelam els alls. En una paella hi sofregim els pebre vermell a foc mig, juntament amb els alls tallats a trossos. Quan vegem és quasi cuit hi afegim els pebres verds i deixam que es faci. Quan ho tenguem a punt, ho retiram i deixam sobre paper absorbent.

En una paella sofregim la ceba. Retiram i colam sobre paper absorbent.

Netejam la sal de les albergínies i les anam fregint i posant sobre paper absorbent a mesura que les treim.

En un bol hi mesclam el pebre, la ceba i l’albergínia trinxada. En un altre bol a part, batem els ous amb la nata i ho mesclam amb les verdures. Hi posam la farigola, sal, pebre bo i nou moscada i ho abocam en un motlle rectangular prèviament untat d’oli o de saïm i ho posam a coure al bany maria dins el forn a 190ºC durant 45-50 minuts aproximadament o fins que vegem que en punxar-la amb un ganivet aquest surt net. És millor fer-la d’un dia per un altre i es pot acompanyar amb salsa de tomàtiga, amb una ensalada o amb el que trobeu més convenient.

Pot semblar exagerat tanta recomanació en treure l’excés d’oli, però si no ho feis així el resultat final vos resultarà feixuc. A més, l’albergínia és una esponja i la millor manera per a què no absorbeixi tant de greix és que estigui un temps en aigua. Jo, tot i posar-la entre paper absorbent, la vaig pitjant amb una cullera de fusta per treure tot l’oli que puc. Si voleu que tengui una mica de color no peleu totes les albergínies i així tendreu bocinets de color lila.

 

 

Receptes similars: entrants

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Comenta