Pop a la planxa amb allioli de curri

Publicat dia 11 abril 2012 peix i marisc

Després de quasi bé quinze dies sense publicar tenia moltes ganes de retornar al blog. Em disculp per la tardança però abans de Pasqua vaig fer unes quantes proves que no sortiren com jo volia, així que les vaig descartar com a possibles entrades. I durant les festes ha estat impossible. Podria haver penjat la recepta de les panades, els robiols o les etrelles que feim a casa; totes senzilles de fer i delicioses. Però ho faré en una altra moment, fora de context. La veritat és que per mi, la dieta d’aquestes festes és massa pesada i monòtona.

Avui vos present aquest plat, molt fàcil de fer, lleuger i ideal per començar a eliminar els excessos dels darrers dies. L’allioli és opcional però crec que diu bé amb el pop i vesteix un poc més el plat. Per a què el pop sigui fluix només hem de seguir unes poques pautes bàsiques que podreu llegir més a baix.

Ingredients:

1 pop sencer i net

1 ou

2 alls

1 culleradeta de curri

llimona

sal

oli

pebre bord

sal en escates

Congelarem el pop, com a mínim, un dia o dos abans de menjar-lo per a què es trenquin els nervis. Així evitarem que sigui dur. Una vegada que el tenguem descongelat posam una olla al foc amb aigua abundant. Quan bulli hi afegim sal i introduïm el pop dins l’aigua. Al cap d’un segon o dos el treim. Repetim aquesta operació tres vegades. El deixam coure entre 30-40 minuts o fins que vegem que és fluix. Dependrà un poc de la mida que tengui. Jo tall una pota i la tast per saber-ho. Aturam el foc i deixam que refredi dins la mateixa aigua. El colam i tallam les potes senceres per una part i el cap per l’altra.

Feim un allioli amb l’ou, un all, sal, un raig de llimona i l’oli a fil amb el túrmix. Quan el tenguem lligat afegim el curri en pols i mesclam bé. Reservam

En una paella posam un raig d’oli i un all partit per la meitat que haurem fregat pel cul de la paella. Quan l’oli sigui ben calent hi afegim el pop. El deixam coure uns 2-3 minuts per una part. El giram i hi espolvorejam el pebre bord. L’hi deixam uns 2-3 minuts més. No ens hem de passar o ens sortirà sec.

Una vegada al punt, el posam en el plat i el salam amb la sal en escates i l’acompanyam amb l’allioli de curri que teníem reservat. Aquí el vaig servir amb una ensalada però amb un puré de patates o amb unes patates bullides tallades a rodanxes pot quedar molt bé. Esper que vos agradi.

 

 

Receptes similars: peix i marisc

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Comenta