Carquinyolis de nous i ametlles

Publicat dia 25 abril 2012 galletes. postres

 

Aquesta és la primera vegada amb la vida que faig carquinyolis. M’ha motivat la proposta de Memòries d’una cuinera i com que no vaig participar les dues darreres vegades he pensat que en provaria de fer. Són tan fàcils que en un moment els tens a la taula. Ja veureu com val la pena posar-s’hi.

Ingredients

85 gr sucre moscovat

1 ou gran

150 gr farina tamissada

1/2 cullereta de llevat en pols tipus canari

1/2 cullereta de canyella en pols

2 cullerades de pell de llimona ratllada

50 gr ametlles crues

50 gr nous

Encalentim el forn a 180ºC. En un bol mesclam el sucre i l’ou fins que faci escuma. Hi afegim la farina, el llevat i la canyella i ho mesclam bé. Hi sumam els fruits secs i ho integram bé a la massa. Feim un tub amb la pasta d’uns 30 centímetres, l’aplanam una mica i l’enfornam entre 20 i 25 minuts.

Passat aquest temps, treim la massa del forn, la deixam refredar uns 3 minuts i la tallam a llesques d’un 1’5 cm. Les disposam de nou a la palangana i les tornam al forn entre 5 i 10 minuts o fins que vegem que estan daurats. Els deixarem refredar sobre una reixa metàl·lica i ja els tendrem a punt per menjar.

Aquestes pastes dures es solen acompanyar d’un vi dolç. A casa hi havia herbes dolces casolanes i han fet molt bona parella.

Receptes similars: galletes

Créme brûlée de pomes amb galetes d’espígol

Publicat dia 6 novembre 2015

La créme brûlée és una recepta francesa senzilla d’ou, semblant a la crema catalana. Els ingredients són quasi els mateixos, només que la créme brûlée du nata i es cou al bany maria. Ara que és temps de pomes m’han semblat adients…

Llegeix-ne més

Pastissets antics amb confitura de pebres i sobrassada

Publicat dia 7 novembre 2013

La rebosteria de les Illes Balears és rica i variada: masses tovades, farcides, mantecados, torrons, crespells, doblegats, pastes salades amb carn, verdures o peix; coques bambes, quartos, panades., cocarrois, confitures… i la reina indiscutible i reconeguda a tot arreu: l’ensaïmada….

Llegeix-ne més

Receptes similars: postres

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Gelat d’herbes dolces

Publicat dia 5 abril 2016

Em pens que la primavera serà més hivernenca que l’hivern mateix. I tot i que el fred no ens acaba de deixar un geladet casolà sempre ve de gust. A mi m’agrada molt fer-ne per a acompanyar altres dolços, el…

Llegeix-ne més

Comenta