Tarta tatin de patató, tomàtiga i formatge de cabra

Publicat dia 28 abril 2012 entrants. General. pastes salades

El títol d’aquesta recepta s’assembla més a un joc de vocalització que no a una altra cosa. Però el cert és que és una delícia que tant serveix d’entrant com de plat únic. Tot i que segueix unes quantes pautes és molt bona de fer.

Amb aquesta recepta particip en el concurs del 1r aniversari del blog Terecetario, on la única cosa que es demanava és que aparegués alguna lletra “T”. Condició que en aquest cas es compleix i molt i ja que és així aprofit l’avinentesa del concurs!

Ingredients (per a un motllo de 30 cm diàmetre)

1 làmina de pasta de fulls

1 kg de patató

400 gr de tomàtigues raf petitones o tomàtigues xerri

1 manat de grells

formatge rul·lo de cabra

coriandre mòlt

sal, orenga, pebre bo

10 gr mantega

4 cullerades de sucre

Rentam les tomàtigues, les partim per la meitat i les enfornam entre 100 i 130 ºC durant una horeta aproximadament. Reservam.

Bullim el patató sencer i sense pelar fins que sigui cuit. Colam l’aigua i reservam.

Tallam els grells a trossos petits, el sofregim en molt poc oli. Colam i reservam.

Encalentim el forn a 200ºC. Cobrim un motllo rodó de laterals baixos amb paper sulfuritzat. Feim un caramel amb la mantega i el sucre i l’escampam sobre el motllo intentant que quedi més o manco cobert. Espolvorejam d’orenga i anam tallant el  patató a rodanxes gruixades o per la meitat fins que tenguem el fons cobert. Seguidament omplim els buits amb les tomàtigues, el grell i el formatge. Salpebram i hi espolvorejam el coriandre.

Ho tapam amb la pasta de fulls pressionant les voreres cap a l’interior del motllo i l’enfornam durant 25 minuts. Baixarem la temperatura a 180ºC i l’hi deixarem entre 10-15 minuts més. Una vegada a fora, la deixam reposar uns minuts i giram la tarta. Millor servir-la calenta o tèbia.

-Les tomàtigues es poden fer el dia anterior i guardar-les en un recipient dins la gelera. Tot i que la recepta original era amb tomàtigues xerri, vaig emprar una variant petita de les raf que eren molt gustoses. Si teniu oportunitat de trobar-les no vos decepcionaran.

Font: l’Exquisit.

Receptes similars: entrants

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Receptes similars: pastes salades

Panades de pasta escaldada

Publicat dia 21 març 2016

La panada és una de les pastes que més identitat tenen en la gastronomia de l’illa però, al mateix temps, cada casa té la seva pròpia recepta. A casa meva sempre hem fet la mateixa i l’únic canvi que s’ha…

Llegeix-ne més

Espinagada

Publicat dia 14 gener 2016

Quan s’acosta el dia de Sant Antoni a casa ja començam a programar l’agenda per posar data a les espinagades. I tot i que és bastant recent ja deu fer un quinzena d’anys que  dedicam un dia a la seva…

Llegeix-ne més

Comenta