Bonítol en conserva

Publicat dia 2 maig 2012 conserves. peix i marisc

Tenia moltes ganes de publicar aquest post i he hagut d’esperar un mes bo per fer-ho. M’agrada fer aquesta conserva perquè el resultat final és molt satisfactori. Tot i que pot semblar que du molta feina no és gens complicada. Per altra part el preu d’aquest peix és bastant assequible i si comparam el que ens costa un pot de conserva artesana amb el cost i el que en treim d’un sol peix, val molt la pena.

Ingredients

1 i 1/2 Kg de bonítol

oli verge

sal

Bullim el bonítol en una olla grossa amb aigua i sal (3-4 cullerades) durant 20-25 minuts o fins que la carn es desprengui de l’espina fàcilment i sigui cuit per dins. Dependrà un poc del tamany del peix.

El deixam degotar un dia per a què amolli tota l’aigua. Jo el guard ben tapat dins la gelera i d’aquesta manera s’asseca bé.

Treim la pell, les espines i les parts negres i feim trossos dels lloms. Els posam en pots de vidre nets i hi abocam l’oli fins que el peix estigui ben cobert. Amb l’ajuda d’un bastonet remenarem per a què surtin les bombolles d’aire i l’oli penetri bé per tot. Deixau-ho reposar una estona i acabau d’omplir d’oli si veis que aquest ha baixat de nivell.

Posau els pots ben tancats en una olla tapats d’aigua i coeu-los al bany maria de trenta minuts a una hora. Passat aquest temps deixarem que refredin abans de treure’ls.

És preferible esperar un mes abans de tastar la conserva, per tal que s’assenti bé. De totes maneres altres vegades l’he oberta abans i era ben bona. Si voleu podeu posar llorer, pebre coent o pebre en gra dins l’oli. Vos aconsell que trieu un oli de qualitat, ho agraireu.

Totes les miques que queden o trossets petits es poden aprofitar. Jo pos els lloms més grans per una part i amb els més petits acab d’omplir els pots. Amb les miques faig un altre pot que va molt bé per a ensalades, mentre que els trossos grans queden millor per acompanyar una torrada o qualsevol altre tipus de plat, com el que veis a les fotografies. Aquests entrants els vaig fer amb galletes de mostassa, pebres torrats i sal en escates.

Receptes similars: conserves

Carxofes en conserva

Publicat dia 29 abril 2016

La temporada de carxofes va arribant al seu final i és el millor moment per fer-ne en conserva. A més, estan a un preu irrisori. Aquestes que veis aquí les vaig comprar a 49 cèntims per kg en una botiga…

Llegeix-ne més

Brandada de bacallà amb confitura coenta de pebres i xips de remolatxa

Publicat dia 26 novembre 2014

Hi ha entrants que amb pocs ingredients i servits en petits recipients poden quedar com un aperitiu ben vistós. És el que em va passar amb aquesta brandada, és tan fàcil de fer que només cal acabar-la de vestir per…

Llegeix-ne més

Receptes similars: peix i marisc

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Comenta