Caterina taulaposada El que aquí publicaré és la meva herència culinària, receptes meves i d’altres que he anat refent a la meva mida. Aquest blog no té més intenció que intercanviar idees i formar part de qualque manera del món blogaire de la cuina, extensíssim i apassionant.

Pastissets zebra

Publicat dia 25 maig 2012 General. postres

Whole kitchen en la seva Proposta Dolça del mes de maig ens convida a preparar un Zebra Cake.

Aquest és un pastís molt apropiat per les festes, sobretot infantils, ja que és curiós com queda el tall. Pot semblar complicat però és molt fàcil de fer i els ingredients són els bàsics que es tenen a qualsevol cuina. Em sap greu perquè tot i haver-lo fet dues vegades no tenc el tall i no es pot apreciar bé com queda per dedins. Però si punxau aquí tendreu una idea aproximada. Em pens que a les fotos s’aprecia una mica.

Ingredients

4 ous

250 ml llet

250 ml oli girassol

250 gr sucre

300 gr farina

1 cullerada llevat en pols

1 cullerada extracte de vainilla

2 cullerades de cacau pur en pols

Per a la cobertura:

150 gr xocolata per fondre

50 ml llet

Encalentirem el forn a 180ºC. Tamisarem la farina i el llevat. Reservarem.

Batrem els ous amb el sucre fins que blanquegin. Afegirem l’oli a poc a poc sense deixar de batre. Després hi unirem la llet i l’extracte de vainilla. Abocarem els ingredients secs fins que tot estigui ben incorporat. Dividirem la massa en dues parts i en una hi afegirem el cacau en pols.

En un motllo untat d’oli o de mantega anirem alternant una cullerada de cada massa, posant-la al centre fins que acabem. A la fotografia s’aprecia bé com es fa. Ho podeu fer amb la cullera o si teniu pressa podeu utilitzar mànigues pastisseres. Quan acabem enfornarem la coca durant 40 minuts. Treurem del forn i deixarem refredar.

Podeu emprar qualsevol motllo i així el resultat sempre serà diferent. Per fer aquests pastissets vaig emprar un motllo rodó i després amb un aro emplatador vaig anar retallant al damunt quan la coca ja era ben freda. Les sobres que queden es poden guardar per a una altra cosa, cake pops per exemple.

Per a la cobertura hem de fondre la xocolata. La mesclarem amb la llet i abocarem sobre cada pastisset.

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: postres

Gelat d’herbes dolces

Publicat dia 5 abril 2016

Em pens que la primavera serà més hivernenca que l’hivern mateix. I tot i que el fred no ens acaba de deixar un geladet casolà sempre ve de gust. A mi m’agrada molt fer-ne per a acompanyar altres dolços, el…

Llegeix-ne més

Pastís cremós de xocolata i avellanes

Publicat dia 26 febrer 2016

Els pastissos de xocolata m’agraden molt, sobretot si són humits i cremosos, per això sovint em decant pels brownies. Aquest, tot i no ser-ho, és una delícia que reuneix totes les qualitats que m’agraden.

Llegeix-ne més

Comenta