Caterina taulaposada El que aquí publicaré és la meva herència culinària, receptes meves i d’altres que he anat refent a la meva mida. Aquest blog no té més intenció que intercanviar idees i formar part de qualque manera del món blogaire de la cuina, extensíssim i apassionant.

Magdalenes de coco i plàtan

Publicat dia 10 juliol 2012 postres. receptes dolces

Amb temps de vacances ve molt de gust entretenir-se a la cuina i ara que els més petits ronden per casa i poden menjar sense presses, val la pena fer alguna cosa. I aixecar-se al matí i berenar de les nostres pròpies magdalenes no té preu. La recepta d’avui és molt fàcil de fer i com que els plàtans maduren molt aviat amb la calor, és una bona manera d’aprofitar-los. Si no vos agrada el coco no n’hi poseu i ja està.

La recepta d’aquestes magdalenes, en realitat, està pensada per fer un pa de pessic així que si posau la massa en un motllo de púding només heu de vigilar que hi estigui més temps, una hora més o manco.

La nata agre la podreu trobar com a nata fresca en el Mercadona, a prop de les mantegues.

Ingredients

100 ml oli de girassol

250 gr farina

1 1/12 cullereta llevat pols

200 gr sucre glas

50 gr coco ratllat

2 ous

2 plàtans madurs xafats

125 ml nata agre

1 cullereta extracte de vainilla

Encalentim el forn a 180ºC. Tamisarem la farina i la llevadura en un bol. Afegirem el sucre i el coco.

En un altre bol batrem els ous amb l’oli, el plàtan la nata i l’extracte de vainilla. Incorporarem els ingredients secs i ho mesclarem fin a aobtenir una pasta homogènia.

Omplirem els motllos de magdalenes fins a 1/3 de la seva capacitat i ho posarem al forn durant uns 15-20 minuts o fins que vegem que les magdalenes són cuites per dins. Les traurem i les deixarem refredar sobre una reixa.

Receptes similars: postres

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Gelat d’herbes dolces

Publicat dia 5 abril 2016

Em pens que la primavera serà més hivernenca que l’hivern mateix. I tot i que el fred no ens acaba de deixar un geladet casolà sempre ve de gust. A mi m’agrada molt fer-ne per a acompanyar altres dolços, el…

Llegeix-ne més

Receptes similars: receptes dolces

Pastís cremós de xocolata i avellanes

Publicat dia 26 febrer 2016

Els pastissos de xocolata m’agraden molt, sobretot si són humits i cremosos, per això sovint em decant pels brownies. Aquest, tot i no ser-ho, és una delícia que reuneix totes les qualitats que m’agraden.

Llegeix-ne més

Galette de pomes amb licor de cassís

Publicat dia 18 febrer 2016

El licor de cassís és un licor originari de’Occitània que s’elabora amb groselles negres i aiguardent. A mi em recorda als parents francesos que, quan venien de visita a ca la padrina, solien dur presents dels “colmados” que tenien: uns…

Llegeix-ne més

Comenta