La Recepta del 15 d’aquest mes ha proposat la xocolata com a ingredient principal per a les receptes dels blocaires i a mi la xocolata m’encanta, m’encanten les postres que en duen i em costa entendre que en un bon restaurant hi falti una carta on cap dels plats dolços en dugui.
He fet ben tard aquesta vegada perĂČ no per falta de ganes sinĂł perquĂš he intentat fer dues receptes que han anat directament als fems. La primera havia de ser un dolç sĂČlid de xocolata que no va solidificar mai i que era impossible de definir. La segona, unes miniflorentines que varen volar, literalment, de la llauna quan s’assecava la xocolata i que no va ser possible recuperar. Em sabia greu no participar perquĂš el mes passat ja vaig deixar passar la cita, per aquest motiu he fet aquestes galletes, que es fan en un plis plas i que m’han agradat ben molt. Les vos recoman nomĂ©s Ă©s que no surten molt guapes i que sempre hi ha miques per tot.
Ingredients (en surten unes 18)
85 gr de mantega
175 gr de crema de xocolata
175 gr de flocs de civada
75 gr d’avellanes trossejades
Encalentim el forn a 180ÂșC. En un cassĂł hi posam la crema de xocolata i la mantega i ho encalentim a foc lent fins que estigui fos. Hi afegim els flocs de civada i les avellanes. Ho remenam per mesclar bĂ© tots els ingredients.
Amb l’ajuda d’una cullera farem bolles que moldejarem amb la mĂ i les posarem en una llauna de forn lleugerament separades unes de les altres. Les esclafarem una miqueta i les enfornarem durant 10 minuts. Deixarem que refredin fins que siguin fortes i  desprĂ©s les deixarem reposar sobre una reixa metĂ l·lica fins que refredin per complet.
Nota: Ăs millor que les avellanes no estiguin massa picades.
Font: ReposterĂa y panaderĂa, un recetario visual explicado  paso a paso, ed Parragon.