Galletes de civada, xocolata i avellanes

Publicat dia 17 setembre 2012 galletes. General. receptes dolces

La Recepta del 15 d’aquest mes ha proposat la xocolata com a ingredient principal per a les receptes dels blocaires i a mi la xocolata m’encanta, m’encanten les postres que en duen i em costa entendre que en un bon restaurant hi falti una carta on cap dels plats dolços en dugui.

He fet ben tard aquesta vegada perĂČ no per falta de ganes sinĂł perquĂš he intentat fer dues receptes que han anat directament als fems. La primera havia de ser un dolç sĂČlid de xocolata que no va solidificar mai i que era impossible de definir. La segona, unes miniflorentines que varen volar, literalment, de la llauna quan s’assecava la xocolata i que no va ser possible recuperar. Em sabia greu no participar perquĂš el mes passat ja vaig deixar passar la cita, per aquest motiu he fet aquestes galletes, que es fan en un plis plas i que m’han agradat ben molt. Les vos recoman nomĂ©s Ă©s que no surten molt guapes i que sempre hi ha miques per tot.

Ingredients (en surten unes 18)

85 gr de mantega

175 gr de crema de xocolata

175 gr de flocs de civada

75 gr d’avellanes trossejades

Encalentim el forn a 180ÂșC. En un cassĂł hi posam la crema de xocolata i la mantega i ho encalentim a foc lent fins que estigui fos. Hi afegim els flocs de civada i les avellanes. Ho remenam per mesclar bĂ© tots els ingredients.

Amb l’ajuda d’una cullera farem bolles que moldejarem amb la mĂ  i les posarem en una llauna de forn lleugerament separades unes de les altres. Les esclafarem una miqueta i les enfornarem durant 10 minuts. Deixarem que refredin fins que siguin fortes i  desprĂ©s les deixarem reposar sobre una reixa metĂ l·lica fins que refredin per complet.

Nota: És millor que les avellanes no estiguin massa picades.

Font: Repostería y panadería, un recetario visual explicado  paso a paso, ed Parragon.

Receptes similars: galletes

CrĂ©me brĂ»lĂ©e de pomes amb galetes d’espĂ­gol

Publicat dia 6 novembre 2015

La crĂ©me brĂ»lĂ©e és una recepta francesa senzilla d’ou, semblant a la crema catalana. Els ingredients sĂłn quasi els mateixos, nomĂ©s que la crĂ©me brĂ»lĂ©e du nata i es cou al bany maria. Ara que Ă©s temps de pomes m’han semblat adients…

Llegeix-ne més

Pastissets antics amb confitura de pebres i sobrassada

Publicat dia 7 novembre 2013

La rebosteria de les Illes Balears Ă©s rica i variada: masses tovades, farcides, mantecados, torrons, crespells, doblegats, pastes salades amb carn, verdures o peix; coques bambes, quartos, panades., cocarrois, confitures… i la reina indiscutible i reconeguda a tot arreu: l’ensaĂŻmada….

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infĂ ncia. Ma mare ens en feia unes raoles bonĂ­ssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabĂ vem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El PastĂ­s Òpera Ă©s un pastĂ­s clĂ ssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sĂ­ sembla clar Ă©s que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de ParĂ­s. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: receptes dolces

Gelat d’herbes dolces

Publicat dia 5 abril 2016

Em pens que la primavera serĂ  mĂ©s hivernenca que l’hivern mateix. I tot i que el fred no ens acaba de deixar un geladet casolĂ  sempre ve de gust. A mi m’agrada molt fer-ne per a acompanyar altres dolços, el…

Llegeix-ne més

PastĂ­s cremĂłs de xocolata i avellanes

Publicat dia 26 febrer 2016

Els pastissos de xocolata m’agraden molt, sobretot si sĂłn humits i cremosos, per aixĂČ sovint em decant pels brownies. Aquest, tot i no ser-ho, Ă©s una delĂ­cia que reuneix totes les qualitats que m’agraden.

Llegeix-ne més

Comenta