Caterina taulaposada El que aquí publicaré és la meva herència culinària, receptes meves i d’altres que he anat refent a la meva mida. Aquest blog no té més intenció que intercanviar idees i formar part de qualque manera del món blogaire de la cuina, extensíssim i apassionant.

Galletes de civada, xocolata i avellanes

Publicat dia 17 setembre 2012 galletes. General. receptes dolces

La Recepta del 15 d’aquest mes ha proposat la xocolata com a ingredient principal per a les receptes dels blocaires i a mi la xocolata m’encanta, m’encanten les postres que en duen i em costa entendre que en un bon restaurant hi falti una carta on cap dels plats dolços en dugui.

He fet ben tard aquesta vegada però no per falta de ganes sinó perquè he intentat fer dues receptes que han anat directament als fems. La primera havia de ser un dolç sòlid de xocolata que no va solidificar mai i que era impossible de definir. La segona, unes miniflorentines que varen volar, literalment, de la llauna quan s’assecava la xocolata i que no va ser possible recuperar. Em sabia greu no participar perquè el mes passat ja vaig deixar passar la cita, per aquest motiu he fet aquestes galletes, que es fan en un plis plas i que m’han agradat ben molt. Les vos recoman només és que no surten molt guapes i que sempre hi ha miques per tot.

Ingredients (en surten unes 18)

85 gr de mantega

175 gr de crema de xocolata

175 gr de flocs de civada

75 gr d’avellanes trossejades

Encalentim el forn a 180ºC. En un cassó hi posam la crema de xocolata i la mantega i ho encalentim a foc lent fins que estigui fos. Hi afegim els flocs de civada i les avellanes. Ho remenam per mesclar bé tots els ingredients.

Amb l’ajuda d’una cullera farem bolles que moldejarem amb la mà i les posarem en una llauna de forn lleugerament separades unes de les altres. Les esclafarem una miqueta i les enfornarem durant 10 minuts. Deixarem que refredin fins que siguin fortes i  després les deixarem reposar sobre una reixa metàl·lica fins que refredin per complet.

Nota: És millor que les avellanes no estiguin massa picades.

Font: Repostería y panadería, un recetario visual explicado  paso a paso, ed Parragon.

Receptes similars: galletes

Créme brûlée de pomes amb galetes d’espígol

Publicat dia 6 novembre 2015

La créme brûlée és una recepta francesa senzilla d’ou, semblant a la crema catalana. Els ingredients són quasi els mateixos, només que la créme brûlée du nata i es cou al bany maria. Ara que és temps de pomes m’han semblat adients…

Llegeix-ne més

Pastissets antics amb confitura de pebres i sobrassada

Publicat dia 7 novembre 2013

La rebosteria de les Illes Balears és rica i variada: masses tovades, farcides, mantecados, torrons, crespells, doblegats, pastes salades amb carn, verdures o peix; coques bambes, quartos, panades., cocarrois, confitures… i la reina indiscutible i reconeguda a tot arreu: l’ensaïmada….

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: receptes dolces

Gelat d’herbes dolces

Publicat dia 5 abril 2016

Em pens que la primavera serà més hivernenca que l’hivern mateix. I tot i que el fred no ens acaba de deixar un geladet casolà sempre ve de gust. A mi m’agrada molt fer-ne per a acompanyar altres dolços, el…

Llegeix-ne més

Pastís cremós de xocolata i avellanes

Publicat dia 26 febrer 2016

Els pastissos de xocolata m’agraden molt, sobretot si són humits i cremosos, per això sovint em decant pels brownies. Aquest, tot i no ser-ho, és una delícia que reuneix totes les qualitats que m’agraden.

Llegeix-ne més

Comenta