Amb el post d’avui arrib a l’entrada número 100!!! una xifra que em fan ben feliç i amb una recepta ben senzilla i de sabor molt fi.
El peix protagonista d’aquest blog és el lluç i vaig pensar que ja estava bé, que havia de canviar una mica si no volia ser repetitiva. El que passa és que guarda la millor relació qualitat preu del mercat i sol donar molt bon resultat. Tanmateix, per a la recepta d’avui, el peix no és determinant perquè es pot fer amb qualsevol. Pensant amb les festes de Nadal em sembla que aquest podria ser un bon entrant: és fàcil i es pot consumir tant fred com calent. I també el podeu fer en un motllo de púding si no teniu flaneres.
Amb aquestes quantitats han sortit 4 flans petits.
Ingredients
1 coa de rap de 350 gr
2 porros
3 alls
un manat petit de julivert
100 ml crema de llet
2 ous
pebres de piquillo
nou moscada
sal, pebre bo, oli, sal Maldon.
Encalentirem el forn a 180ºC
Tallarem la part blanca d’1 porro i mig a daus petits i en juliana la meitat restant. Sofregirem el daus de porro fins que siguin tous amb una mica d’oli i hi afegirem el rap tallat a daus petits, sense pell ni espina. Salpebrarem. Ho deixarem 2 minuts al foc i reservarem.
En un bol batrem la crema de llet amb els ous. Afegirem el rap, una cullerada de julivert picat i ho tremparem amb la nou moscada, sal i pebre bo.
Posarem la mescla dins les flaneres i l’enfornarem al bany maria uns 30 minuts.
Mentrestant farem la salsa de piquillos passant el pebre pel túrmix amb un raig d’oli i una mica de sal. Reservarem.
Saltejarem els alls laminats i reservarem.
Fregirem els porros tallats en juliana i reservarem.
Emplatarem els flans acompanyant-los d’una cullerada de salsa de pebres, els porros fregits, els alls i una mica de sal Maldon.