Caterina taulaposada El que aquí publicaré és la meva herència culinària, receptes meves i d’altres que he anat refent a la meva mida. Aquest blog no té més intenció que intercanviar idees i formar part de qualque manera del món blogaire de la cuina, extensíssim i apassionant.

Musclos bloody mary i fins ben aviat, amics!!!

Publicat dia 14 desembre 2012 entrants. General. peix i marisc

Publicar aquest post és un motiu d’alegria i de pena al mateix temps. D’alegria perquè sempre és un gust participar en la Recepta del 15. Una de les meves motivacions per començar amb el blog va ser la possibilitat de formar part en algunes convocatòries que m’agradaven. Una d’elles era aquesta, així que taulaposada és un fillet de “La Recepta”.

I de pena, perquè aquesta és la darrera proposta que els amics de Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta ens fan. Entenc que porta molta feina cada mes i és un temps que han de restar al seu blog. Gràcies a ells tenim uns magnífics reculls de receptes a l’abast de tothom i és una tasca que els vull agrair des d’aquí. Potser més endavant hi retornaran i m’agradaria molt que fos així. Em dol dir adéu, m’estim més pensar que serà un fins ben aviat!

Per al mes de desembre havíem de pensar amb un aperitiu de Nadal. La meva proposta no és sofisticada però sí adient per menjar amb família o amics. Una recepta d’en Jamie Oliver que he fet en diferents ocasions i de diferents maneres. Són uns entrants  fàcils, picants, lleugers, econòmics,… un pica-pica d’aquells que vas menjant i sucant pa. Segur que vos agradaran i repetireu altres vegades.

Ingredients

1 kg de musclos
200 ml suc de tomàtiga
1/2 pebre coent
1 cullereta de salsa worcestershire
1/4 cullereta tabasco
1 raig generós de vodka
1 raig d’oporto
1 branca d’api
2 alls
1 llimona
julivert
sal, pebre bo, oli

Primer de tot farem els musclos nets retirant els que estiguin oberts i no es tanquin quan els pressionem.

En un recipient hi abocarem el suc de tomàtiga, afegirem el pebre coent tallat petit, la salsa worcestershire, el tabasco, els alls aixafats, l’api pelat i tallat a trossos molt petits, el suc de la llimona, la sal, el vodka, l’oporto, el pebre coent i un raig fi d’oli. Ho amanirem al nostre gust de coent i de salat.

Posarem els musclos en una olla gran i hi abocarem la salsa. Ho courem a foc mig fins que els musclos estiguin oberts. Els retirarem de l’olla descartant els que estiguin tancats i deixarem que la salsa redueixi una mica.

Posarem els musclos en un plat gran per servir, hi espargirem els julivert picat pel damunt i hi abocarem la salsa. Els servirem calents acompanyats d’un bon pa.

Font: Las comidas en 30 minutos de Jamie Oliver

 

Receptes similars: entrants

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Receptes similars: peix i marisc

Suquet de Cap Roig

Publicat dia 14 abril 2016

El peix que més m’agrada és el Cap Roig, un peix robust amb moltes espines i d’un color ataronjat i vermell tacat que el fa ben coneixedor. És un animal molt apreciat al Mediterrani i el seu preu sol ser…

Llegeix-ne més

Molls amb saltejat de pèsols tendres, bulb de fonoll i pastanagues morades

Publicat dia 23 febrer 2016

Em pens que els molls eren l’única classe de peix que se’m resistia. Sempre els trobava un punt amarg i per això procurava no menjar-ne mai. Segons em va contar la peixatera, els molls que amarguegen són els de roca…

Llegeix-ne més

Comenta