M’he proposat publicar receptes lleugeres que puguin servir com a idea de plats senzills i sans per depurar una mica l’ingesta copiosa de les festes que hem passat. Aquests rotllets són com una ploma i a més, es fan en un moment. L’únic inconvenient és que les neules són molt fràgils i es trenquen amb facilitat. Les instruccions del paquet diuen que, una vegada hidratades, s’han de posar sobre un drap eixut. A mi, com més bé m’ha anat, és posant-les directament sobre la post de tallar. Les podeu farcir del que volgueu, jo he emprat el que tenia a casa però tenen possibilitats infinites. Si les voleu fer més contundents les podeu fregir com si fossin rotllets de primavera.
Ingredients (per a 4 unitats)
4 neules d’arròs
2 pastanagues
1/2 carabassó
50-100 gr salmó fumat
el suc de 1/2 llima
la pell ratllada d’1 llima
1 bocí d’1-2 cm de gingebre fresc
1 cullereta de salsa de soja
sèsam negre, sal, oli, pebre de sixuan, pebre bo
Primer de tot tallarem les pastanagues pelades en juliana i farem el mateix amb el carabassó. En un bol hi mesclarem les dues verdures amb el sèsam, el suc i la pell de la llima, el gingebre ratllat, una cullereta d’oli, la salsa de soja, els pebres i sal. Ho mesclarem bé i deixarem que es marini una estona.
Mentrestant hidratarem les neules posant-les uns 15 segons en un bol amb aigua calenta. Les estendrem sobre una superfície plana. Al mig de cada una hi posarem unes tires de salmó fumat, una cullerada de les verdures i ho anirem embolicant plegant els costats cap a dins per a què ens quedi un canonet tancat.
Podeu acompanyar-los amb una mica més de soja, si és del vostre gust. Bon profit!