Timbal de sípia, hummus i portobellos

Publicat dia 21 gener 2013 General. peix i marisc. Receptes salades

Per a qui no els conegui, els portobellos són uns bolets de la mateixa família dels xampinyons, de textura més ferma i de capell marronós amb un sabor lleugerament més fort. Des de fa un temps és fàcil trobar-ne al mercat i, a diferència d’altres bolets, a un preu raonablement assequible. Tenia ganes de fer algun plat amb portobellos i m’anaven molt bé per combinar textures i sabors amb la sípia i l’hummus.

Per completar el plat vaig donar el toc final amb una mica de sal fumada vikinga. Una sal molt especial que podreu trobar en llocs de venda de productes per a gourmets. Si viviu a Mallorca en trobareu a la parada de “Sabores del mundo“, al mercat de l’Olivar o al de Santa Catalina de Palma. Una parada que recoman i de la qual em sembla que ja he parlat abans. Hi trobareu sals de tot tipus, espècies, farines ecològiques, extractes, olis,… una bogeria per a totes aquelles persones a qui els agrada cuinar i experimentar amb multitud d’ingredients.

La proposta és ben senzilla, no vos faceu enrere per no tenir la sal o els portobellos, amb xampinyons o qualsevol altre bolet i amb una sal en escates o la comú, segur que el resultat final vos agradarà. Les quantitats estan pensades per a una persona.

Ingredients

1 sípia petita, de ració
2 cullerades d’hummus (punxau per llegir la recepta)
4 portobellos mitjans
1/2 cullerada julivert picat
sal vikinga
oli, pebre bo, sal

Primer de tot farem l’hummus. Netejarem la sípia i la farem a tallarines reservant la part dels tentacles en trossos més grans i la melsa.

Rentarem els portobellos i els tallarem a trossos petits. Els saltejarem en una paella. Reservarem.


En la mateixa paella hi posarem totes les parts de la sípia, deixarem que amolli una mica d’aigua, si n’amolla i després hi abocarem un raig prim d’oli, salpebrarem. La saltejarem breument per a què no torni dura. En el moment final hi mesclarem el julivert picat.

Amb l’aro emplatador farem un llit amb l’hummus, al damunt hi posarem els portobellos. Acabarem amb la sípia i amb una mica de sal vikinga.

Nota: si podeu comprar una sípia bruta, molt millor. Les que ja venen netes han perdut gran part del seu gust original i n’han adoptat un altre gràcies als productes que els posen per netejar-les i conservar-les.

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: peix i marisc

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Suquet de Cap Roig

Publicat dia 14 abril 2016

El peix que més m’agrada és el Cap Roig, un peix robust amb moltes espines i d’un color ataronjat i vermell tacat que el fa ben coneixedor. És un animal molt apreciat al Mediterrani i el seu preu sol ser…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Mousse de llenties beluga

Publicat dia 5 febrer 2017

La llentia beluga, anomenada així per la seva semblança amb el caviar, és la varietat més petita que es comercialitza d’aquesta llegum. Tot i les seves petites dimensions és la llentia amb  més proteïna d’origen vegetal.  Pel seu petit volum…

Llegeix-ne més

Comenta