Galletes de blat de les índies amb ametlles i albercocs

Publicat dia 28 gener 2013 galletes. General. receptes dolces

Amb aquestes galletes particip per primera vegada en els reptes “Las recetas de tía Alía“, el blog de na Carme en el qual es proposen dos plats cada mes, un de dolç i un altre salat que ha extret de l’antiga llibreta de receptes de la seva tia. Aquest vegada m’he decantat pel dolç tot i que el plat salat era ben temptador, unes costelletes amb beixamel arrebossades que feien molt bona pinta.

Per fer les galletes segons la recepta me n’he vist amb feines. La primera vegada varen anar a parar quasi totes al fems. Quan les vaig treure del forn eren passables, a l’endemà pareixien de goma! finalment les he fet així, pujant la quantitat de mantega i no posant-hi llet. Per fer-les un poc cruixents hi he posat ametlles, m’ha agradat sentir el toc cruixent del fruit sec dins la galleta. Si no heu provat mai la farina de blat de les índies (o blat de moro) us la recoman. Té una textura totalment diferent, com més serredinosa. I molt suau quan la treballes perquè és molt fina al tacte. Tota la galleta en sí és molt agradable al paladar així que us recoman que les proveu de fer.

Ingredients

250 gr mantega
200 gr sucre glas
450 gr farina de blat de les índies
1 ou
80 gr ametles crues i pelades
60 gr albercocs secs

Encalentirem el forn a 180ºC. Tallarem les ametlles a trossos petits amb un ganivet. Tallarem els albercocs tan petits com ens sigui possible.

Mesclarem la mantega a temperatura ambient amb el sucre glas. Quan tengui consistència de crema hi afegirem l’ou i ho mesclarem fins que estigui ben incorporat. Hi posarem les ametlles i l’albercoc. Afegirem la farina tamisada i ho remenarem amb l’espàtula fins que tenguem una massa homogènia.

Estendrem la pasta sobre una superfície enfarinada i amb el corró l’aprimarem. Tallarem amb el motllo que més ens agradi i posarem les galletes en una palangana. Les enfornarem uns 12 minuts, vigilant que no es cremin. Un cop estiguin les treurem i les deixarem refredar sobre una reixa.

És millor que els albercocs estiguin ben picats perquè sinó us molestaran a l’hora de fer la forma de les galletes. Sense els albercocs són bones igualment, així que si voleu no fa falta posar-n’hi. Potser hauria d’haver estat més fidel a la recepta mare i fer més proves però no hi havia manera de trobar la farina, tot i veure’n sovint. He arribat a pensar que molta gent de Mallorca estava fent la recepta! fins avui no les he pogut fer i ha sortit així, em sap greu, Carme.

 

Receptes similars: galletes

Créme brûlée de pomes amb galetes d’espígol

Publicat dia 6 novembre 2015

La créme brûlée és una recepta francesa senzilla d’ou, semblant a la crema catalana. Els ingredients són quasi els mateixos, només que la créme brûlée du nata i es cou al bany maria. Ara que és temps de pomes m’han semblat adients…

Llegeix-ne més

Pastissets antics amb confitura de pebres i sobrassada

Publicat dia 7 novembre 2013

La rebosteria de les Illes Balears és rica i variada: masses tovades, farcides, mantecados, torrons, crespells, doblegats, pastes salades amb carn, verdures o peix; coques bambes, quartos, panades., cocarrois, confitures… i la reina indiscutible i reconeguda a tot arreu: l’ensaïmada….

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: receptes dolces

Gelat d’herbes dolces

Publicat dia 5 abril 2016

Em pens que la primavera serà més hivernenca que l’hivern mateix. I tot i que el fred no ens acaba de deixar un geladet casolà sempre ve de gust. A mi m’agrada molt fer-ne per a acompanyar altres dolços, el…

Llegeix-ne més

Pastís cremós de xocolata i avellanes

Publicat dia 26 febrer 2016

Els pastissos de xocolata m’agraden molt, sobretot si són humits i cremosos, per això sovint em decant pels brownies. Aquest, tot i no ser-ho, és una delícia que reuneix totes les qualitats que m’agraden.

Llegeix-ne més

Comenta