Arròs amb espinacs saltejats i ou poché

Publicat dia 31 gener 2013 General. ous. pasta i arròs. Receptes salades

Què fas quan has dedicat tot el matí a fer dissabte i sobretot, a netejar la cuina a fons? un dia d’aquests que no saps de què li has de pegar perquè no hi ha quasi res a la gelera i ja és tard per sortir a comprar. Tanta sort que l’arròs, els ous i la pasta són el recurs ideal per a moments així. Amb les poques verdures que rondaven per casa n’hi havia prou per fer un dinaret la mar de bo, perquè la veritat és que trob que ha resultat una bona combinació, tot plegat. Els ous poché, a més, són tan fàcils de fer utilitzant un paper film que val la pena provar de fer-los.

Aquí he emprat arròs basmati però servirà qualsevol que us agradi. M’he passat una mica amb la cúrcuma i ha sortit ben vermell però de sabor estava bé. Amb aquestes quantitats n’hi ha prou per a una persona.

Ingredients

1 porro
1 grell
1 tassa de cafè d’arròs basmati
1/2 manat d’espinacs
1-2 ous
1/2 cullereta cúrcuma
oli, pebre bo, sal, pebre rosa

Netejarem l’arròs un parell de vegades per treure el midó i el bullirem anant alerta que no es passi.

Tallarem el porro i el grell a trossos petits i ho saltejarem en una paella antiadherent amb un raig prim d’oli. Farem els espinacs ben nets i els tallarem grosserament. Quan el porro i el grell siguin ben rossos hi afegirem els espinacs. Salpebrarem i saltejarem uns 2-3 minuts.

Mentrestant posarem a bullir aigua. Folrarem l’interior d’una tassa àmplia o d’un tassó amb un tros de paper film que sobresurti prou pels costatsi hi trencarem l’ou a dins. Hi posarem pebre bo, sal i unes gotes d’oli. Farem un farcellet amb el plàstic i el subjectarem amb un elàstic o amb un filferro d’aquests que tanquen les bosses del pa de motllo. Posarem l’ou dins l’aigua bullint i l’hi tendrem uns 5 minuts o fins que vegem que el blanc ja ha quallat, però no el vermell. Si vos agrada cuit, deixau-l’hi més temps.


Retirarem les verdures i en la mateixa paella i sense afegir oli, hi posarem l’arròs i la cúrcuma. Remenarem una mica per a què l’arròs absorbeixi bé les espècies. Si voleu podeu mesclar les verdures amb l’arròs o presentar el plat com he fet jo, amb l’arròs com a base, després les verdures i l’ou coronant-ho tot.  Ho amanirem amb uns grans de pebre rosa, una mica d’oli verge i unes escates de sal.

Nota: Em sap greu si abús una mica de l’aro emplatador però va molt bé per presentar els plats de forma agradable a la vista. A més, trob que l’arròs és de les coses que millor hi queden, més que no tan escampat pel plat.

Els porro i el grell els he tallat en juliana, si preferiu no trobar-los tant al plat serà millor que opteu per tallar-los a quadrets petits.

Esper que sigui del vostre gust!

 

 

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: ous

Espaguetis amb verdures al forn, ou mollet i pesto de julivert amb cacauets

Publicat dia 25 novembre 2015

Feia temps que volia fer alguna recepta amb ou mollet, un ou que podria passar per escalfat però que es bull amb la closca en només 4 minuts i mig. El més complicat és pelar-lo perquè tot i que el…

Llegeix-ne més

Hamburgueses vegetals amb llenties i quinoa

Publicat dia 18 març 2014

Els que em seguiu coneixeu la meva aversió per les llegums, tot i això, reconesc les seves fantàstiques propietats i trob saludable consumir-ne de tant en tant. Per aquest motiu em va semblar adequat incloure’n en aquesta recepta. Havia provat…

Llegeix-ne més

Receptes similars: pasta i arròs

Boliquets de col amb búlgur i xitaques i concentrat de tomàtigues seques

Publicat dia 19 gener 2016

Ara que és bon temps de col borratxones m’ha semblat apropiat fer uns boliquets lleugers i vegans per gaudir d’un àpat lliure de proteïnes d’origen animal tot i que sempre n’hi podeu posar, si és que és del vostre gust….

Llegeix-ne més

Tallarines negres amb sípia i llagostins

Publicat dia 17 setembre 2015

  Al darrer post ja vaig comentar que havia cuinat molt poc aquest estiu. Quan som a casa dels meus pares quasi sempre cuinen ells amb una mica de la nostra ajuda. Poques vegades em deixen fer tota sola. Un…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Comenta