Pintxos de lluç amb pesto de rúcula

Publicat dia 22 març 2013 General. peix i marisc. Receptes salades

pintxo lluç pesto1

Avui public una recpta molt senzilla, bàsicament és una idea per acompanyar el peix de manera diferent. He fet uns pintxos de lluç que en 10 minuts de forn estan cuits. Podeu emprar el que volgueu, el peix o el marisc que més vos agradi.

El pesto de rúcula m’ha sorprès molt gratament, té un punt picant molt agradable que suavitza la untuosistat de l’avellana. Aquí pos unes quantitats orientatives però dependrà de vosaltres i de l’equilibri que volgueu donar-li. Aquest pesto es pot combinar amb multitud de receptes, provau de fer-lo, no vos defraudarà.

Ingredients

400 gr de lluç de la part del tronc.

50gr de rúcula

4 cullerades d’avellanes

1-2 cullerades parmesà ratllat

1 all

oli, sal, pebre bo

 pintxo lluç pesto3

Encalentirem el forn a 180ºC

Picarem la rúcula, les avellanes, el parmesà i l’all. Afegirem l’oli i emulsionarem fins que ens agradi la consistència. Salpebrarem.

Tallarem el tronc de lluç a daus regulars, procurant no posar cap espina. Salpebrarem. Els insertarem en brotxetes i les enfornarem regades amb una mica d’oli durant 10 minuts.

Emplatarem les brotxetes acompanyades del pesto.

pintxo lluç pesto2

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: peix i marisc

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Suquet de Cap Roig

Publicat dia 14 abril 2016

El peix que més m’agrada és el Cap Roig, un peix robust amb moltes espines i d’un color ataronjat i vermell tacat que el fa ben coneixedor. És un animal molt apreciat al Mediterrani i el seu preu sol ser…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Mousse de llenties beluga

Publicat dia 5 febrer 2017

La llentia beluga, anomenada així per la seva semblança amb el caviar, és la varietat més petita que es comercialitza d’aquesta llegum. Tot i les seves petites dimensions és la llentia amb  més proteïna d’origen vegetal.  Pel seu petit volum…

Llegeix-ne més

Comenta