Paella de verdures amb arròs integral

Publicat dia 8 maig 2013 General. pasta i arròs. Receptes salades. verdures


Paella de verdures i arros integral

L’entrada d’avui és un plat d’aprofitament total. Les verdures són l’aliment més abundant del meu rebost i després d’uns dies de no cuinar a casa ja en tenia alguna que començava a fer mala cara. En certes ocasions he comentat que les solc cuinar al vapor però avui tenia ganes de provar coses noves. No som una gran amant de l’arròs ni de les pastes i m’he proposat, sense abusar, que tenguin més presència en la meva dieta per a fer-la més completa i variada. Així que he conjugat les opcions possibles i m’ha sortit aquesta paella que ben segur tornaré a fer altres vegades. Si us decidiu per ella no cal que seguiu els ingredients de forma estricta. Aprofitau altres verdures que tengueu: albergínia, pèsols, pèsols d’oli,…

Per donar-li bon gustet he emprat clau i també un safrà de collita pròpia que va sembrar mon pare l’any passat. Les flors d’aquesta espècia no són de la mateixa classe que el safrà que es cultiva a Mallorca, sobretot per la part del Raiguer, molt més saborós i millor com a colorant. Però té l’avantatge que té més estigmes i estils que el propi de l’illa i en pots posar més. No en conec la procedència però en vaig dur un de ben germà de Budapest. Com que no m’agrada emprar colorant alimentari, que és pura química, sempre utilitz cúrcuma.

Paella de verdures4

Entenc que tengueu reticències amb l’arròs integral però ja veureu com us sorprendrà gratament. Si el bulliu prèviament us assegurareu de donar-li el punt just de cocció. És un plat ben fàcil de fer, només du una mica de temps (1’30h aproximadament). Amb aquestes quantitats en poden menjar 2-3 persones.

Ingredients

1-1 i 1/2 l brou de verdures

1 ceba grosseta

2 alls tendres

2 grells

1/2 dotzena de mongetes verdes

1/2 pebre verd

1/2 carabassó


3 xampinyons

1 manat d’espinacs
3 tomàtigues de ramellet o de les petites
2 carxofes
3 tasses d’arròs
1 pebre xoricer
1 cullerada julivert picat

1 all

1/2 copa de vi blanc

1 pebre vermell torrat i pelat

1 cullereta safrà

1 cullereta cúrcuma

1/2 cullereta clau

sal, oli

Per al brou de verdures

2 porros

2 pastanagues

1 ceba

1 tomàtiga de ramellet

julivert

Paella de verdures3

Rentarem l’arròs i el bullirem entre 30-35 minuts. Al mateix temps i en una olla a part, farem el brou bullint les verdures en aigua i una mica de sal. Deixarem que cogui el mateix temps que l’arròs.

Colarem l’arròs i el reservarem.

Hidratarem el pebre xoricer en aigua.

Tallarem totes les verdures a daus petits manco les carxofes i els espinacs. Ratllarem les tomàtiges.

Rentarem bé els espinacs per treure’ls l’arena i els tallarem en una juliana d’uns 3-5 milímetres. Pelarem les carxofes i tallarem el cor en unes 6 parts.

Farem una picada amb l’all i el julivert.

Paella de verdures

Sofregirem la ceba en una paella amb oli. Baixarem el foc per a què es confiti. Hi afegirem els alls tendres i un minut després els grells. Quan estigui ben confitat, hi afegirem les mongetes verdes i uns minuts després el pebre. Poc després hi posarem els xampinyons.

En una paella a part marcarem el carabassó a foc viu. Quan estigui ben daurat l’afegirem a la resta de verdures. Hi sumarem els espinacs. Quan perdin volum hi posarem la tomàtiga ratllada. Salpebrarem i hi posarem les espècies. Ho deixarem coure fins que la tomàtiga hagi agafat color.

Aprofitarem per mesclar la picada d’all i julivert amb el vi blanc i la popa del pebre xoricer en un bol a part.

Afegirem el brou al sofregit, aproximadament 3 tasses per cada una d’arròs. Passats 10 minuts ho rectificarem de sal i potser d’espècies. Hi posarem la picada, mesclarem i hi posarem l’arròs, les carxofes i el pebre torrat a tires. Deixarem que cogui 10 minuts, afegint brou si veim que en necessita.

Paella de verdures1

Apagarem el foc, taparem la paella i la deixarem reposar 5 minuts més. I ja la tendreu a punt. Esper que sigui del vostre gust. Les carxofes que decoren la fotografia les he marcat en una paella a part.

 

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: pasta i arròs

Boliquets de col amb búlgur i xitaques i concentrat de tomàtigues seques

Publicat dia 19 gener 2016

Ara que és bon temps de col borratxones m’ha semblat apropiat fer uns boliquets lleugers i vegans per gaudir d’un àpat lliure de proteïnes d’origen animal tot i que sempre n’hi podeu posar, si és que és del vostre gust….

Llegeix-ne més

Espaguetis amb verdures al forn, ou mollet i pesto de julivert amb cacauets

Publicat dia 25 novembre 2015

Feia temps que volia fer alguna recepta amb ou mollet, un ou que podria passar per escalfat però que es bull amb la closca en només 4 minuts i mig. El més complicat és pelar-lo perquè tot i que el…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Receptes similars: verdures

Crema de bròquil i cigrons i bon 2017!!!

Publicat dia 12 gener 2017

Aquests dies tan freds reclamen plats de cullera, plats calents i fumejants que ens faci més fàcil soportar les temperatures baixes. La recepta d’avui és una crema lleugera però bastant completa. Si algú de vosaltres fa una dieta vegana basta…

Llegeix-ne més

Carxofes en conserva

Publicat dia 29 abril 2016

La temporada de carxofes va arribant al seu final i és el millor moment per fer-ne en conserva. A més, estan a un preu irrisori. Aquestes que veis aquí les vaig comprar a 49 cèntims per kg en una botiga…

Llegeix-ne més

Comenta