Caterina taulaposada El que aquí publicaré és la meva herència culinària, receptes meves i d’altres que he anat refent a la meva mida. Aquest blog no té més intenció que intercanviar idees i formar part de qualque manera del món blogaire de la cuina, extensíssim i apassionant.

Pizza vegetal amb massa de bròquil

Publicat dia 31 maig 2013 entrants. General. Receptes salades. verdures

pizza amb massa de broquil

Avui present una pizza un tant sorprenent perquè per fer la massa no s’empra farina sinó bròquil, la qual cosa la fa ideal per a la gent que no tolera el gluten. I per altra part em sembla ben adient per d’introduir les verdures als més petits. Tot i aportar calories suficients és molt més lleugera que la pizza tradicional i tendrà tantes variants com variants us permeti la vostra imaginació. Podeu fer la mateixa base amb colflori, en tornar segur que la hi provaré de fer.

La podeu servir de manera individual o familiar però també us serveix com a aperitiu presentant-la en trossets petits. Es fa en un moment ja que no ha de tovar i la preparació no exigeix massa requriments. Amb els ingredients que veis aquí en poden menjar 2 persones i l’he feta en un motllo rodó d’uns 30 cm.

pizza amb massa de bròquil

Ingredients

per a la massa

170 gr bròquil
100 gr formatge emmental
1 ou
5 gr sèsam
2 xalotes o 1/2 ceba
1 c/s oli
1/2 c/p cúrcuma
1/2 c/p gingebre ratllat
1/4 c/p orenga
sal, pebre bo

per a acabar la pizza

1/2 albergínia
1 ceba tendra petita
1 bolla de motzarella fresca
alfabeguera fresca picada
1/4 c/p orenga
sal, oli

pizza massa broquil2

Encendrem el forn a 180ºC

Ratllarem el bròquil, el formatge i la ceba i ho mesclarem en un bol. afegirem les espècies, el sèsam, la sal, el pebre bo i l’orenga. Batrem l’ou lleugerament i també el sumarem al bròquil. Finalment hi posarem la cullerada d’oli. Mesclarem bé i escamparem la massa en un motllo folrat amb paper vegetal procurant que ens quedi d’una gruixa inferior  a 1 cm. L’enfornarem 10 minuts.

Mentrestant tallarem l’albergínia  i la ceba a rodanxes molt primes i també la mozzarella, encara que aquesta pot ser un poc més gruixada. Pintarem l’albergínia amb una mica d’oli. Passat el temps indicat treurem la pizza, hi compondrem les verdures i el formatge, empolvorarem amb l’orenga i l’enfornarem de nou uns 15-20 minuts més o fins que vegem que s’ha daurat. En treure del forn hi posarem l’alfabeguera trinxada i ja la tendrem a punt.

pizza massa broquil3

Nota: podeu emprar un altre formatge que no sigui emmental: gouda, edam, cheddar,… o un altre que es pugui ratllar i sigui del vostre gust. La mozzarella que he emprat era light i hi ha anat molt bé…  sempre cal pensar en les calories!

Font: Gastronomía&Cía

Abreviatures: c/s= cullerada sopera, c/p= cullerada de postre

 

Receptes similars: entrants

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Mousse de llenties beluga

Publicat dia 5 febrer 2017

La llentia beluga, anomenada així per la seva semblança amb el caviar, és la varietat més petita que es comercialitza d’aquesta llegum. Tot i les seves petites dimensions és la llentia amb  més proteïna d’origen vegetal.  Pel seu petit volum…

Llegeix-ne més

Crema de bròquil i cigrons i bon 2017!!!

Publicat dia 12 gener 2017

Aquests dies tan freds reclamen plats de cullera, plats calents i fumejants que ens faci més fàcil soportar les temperatures baixes. La recepta d’avui és una crema lleugera però bastant completa. Si algú de vosaltres fa una dieta vegana basta…

Llegeix-ne més

Receptes similars: verdures

Carxofes en conserva

Publicat dia 29 abril 2016

La temporada de carxofes va arribant al seu final i és el millor moment per fer-ne en conserva. A més, estan a un preu irrisori. Aquestes que veis aquí les vaig comprar a 49 cèntims per kg en una botiga…

Llegeix-ne més

Crema de moniatos i carabassa rostida especiada

Publicat dia 15 febrer 2016

Que bé que acompanyen les cremes en els dies de fred. Aquesta va quedar sedosa i amb un punt picant gràcies al gingebre, la coentor que desprenia em va semblar medicinal. Tenia una ricotta fumada que havia comprat al mercat…

Llegeix-ne més

Comenta