Batut fresc de cogombre amb llet de civada

Publicat dia 13 juny 2013 cremes i sopes. General. Receptes salades. verdures

batut fresc de cogombre amb llet de civada

Amb la caloreta que fa és impossible no pensar en receptes fresques i lleugeres que ens ajudin a combatre les altes temperatures. Feia més d’una setmana que no tenia gens de temps per atendre el blog. La darrera setmana de publicacions vaig fer tres entrades, n’hauria d’haver deixat alguna per cobrir aquests dies però no sé tenir-les en espera, som impacient. També em va passar que les que havia pensat per aquesta setmana no m’acabaren de satisfer i les vull tornar a provar amb altres ingredients abans de treure-les.

Avui suggeresc als lectors un batut fresc i sa que serveix per iniciar un àpat o per prendre entre hores. Sé que el cogombre no és del gust de tothom, té un sabor particular i hi ha gent a qui li puja. A Mallorca, sense voler generalitzar, no és dels productes més populars però és lleuger, fa estiu i té molt poques calories. A més, l’he emulsionat amb una llet de civada, molt indicada per a la gent intolerant a la lactosa. Aquesta llet és tan fàcil de fer que em sembla doiut comprar-la. Amb el que costa la de la botiga en podeu fer litres i litres a casa. És molt més suau que la llet animal però també més sana.

batut cogombre3

Ingredients

per a la llet de civada

50 gr flocs de civada
900 gr aigua

per al batut

250 ml llet de civada
1 cogombre
1 all petit
1-2 branques herbassana
suc de llimona
1 c/p oli oliva verge extra
sal en escates, pebre bo

Farem la llet posant en un recipient la civada i l’aigua. Deixarem que reposi unes 12 hores tapat i a la gelera. Ho passarem pel túrmix i colarem la llet per un cedàs fi. Ja tendrem la llet a punt. Les miques que ens quedin al colador ens serviran en altres preparacions: pa, magdalenes, galletes,…

La guardarem a la gelera.

batut cogombre2

Per fer el batut posarem tots els ingredients en el vas de la batedora. Si el cogombre no és molt tendre millor que el peleu una mica. Rectificau de sal i de llimona. Reservau-lo a la gelera fins que sigui ben fred. La textura és bastant líquida i lleugera de gust. Esper que us agradi!

Nota: si voleu un batut més espès o no vos agrada la llet de civada, la podeu substituir per un iogurt natural.

Font per a la llet de civada: Llavors i pastetes 

 

Receptes similars: cremes i sopes

Crema de bròquil i cigrons i bon 2017!!!

Publicat dia 12 gener 2017

Aquests dies tan freds reclamen plats de cullera, plats calents i fumejants que ens faci més fàcil soportar les temperatures baixes. La recepta d’avui és una crema lleugera però bastant completa. Si algú de vosaltres fa una dieta vegana basta…

Llegeix-ne més

Crema de moniatos i carabassa rostida especiada

Publicat dia 15 febrer 2016

Que bé que acompanyen les cremes en els dies de fred. Aquesta va quedar sedosa i amb un punt picant gràcies al gingebre, la coentor que desprenia em va semblar medicinal. Tenia una ricotta fumada que havia comprat al mercat…

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Receptes similars: verdures

Carxofes en conserva

Publicat dia 29 abril 2016

La temporada de carxofes va arribant al seu final i és el millor moment per fer-ne en conserva. A més, estan a un preu irrisori. Aquestes que veis aquí les vaig comprar a 49 cèntims per kg en una botiga…

Llegeix-ne més

Bunyols de pastanaga i halloumi

Publicat dia 26 gener 2016

El halloumi és un formatge originari de Xipre elaborat amb llet de cabra i ovella. És un formatge amb un punt alt de fusió, la qual cosa fa que resisteixi molt a l’hora de fondre’s i sigui ideal per fer-lo…

Llegeix-ne més

Comenta