Ensalada de pollastre de la coronació

Publicat dia 18 juny 2013 carn. ensalades. entrants. General. Receptes salades

Ensalada de pollastre de la coronació

Whole Kitchen, en la seva proposta per al mes de juny, ens conviden a preparar un clàssic de la cuina britànica: Pollastre de la coronació (Coronation Chiken)

El pollastre de la coronació és una recepta que es va fer en motiu del banquet de coronació de la reina Isabel II l’any 1953 i que s’atribueix a la xef Rosemary Hume i a la gastrònoma Constance Spry i que varen materialitzar quan ambdues estudiaven a la prestigiosa escola de cuina de Londres Le Cordon Bleu. Actualment és un plat molt popular, sobretot per preparar en pícnics ja que també es sol fer en farcits de sandwitx.

Després de quasi bé mig any d’haver aturat la seva activitat, Whole kitchen ha tornat amb un nou format i amb moltes ganes, proposant per a aquest mes receptes allunyades de la nostra gastronomia. He de confessar que quan vaig llegir els ingredients d’aquest plat vaig arrufar el nas. La salsa que el caracteritza em semblava feta d’aquí i d’allà, amb el que primer els va venir al davant. Vaig pensar que els britànics, realment, no tenien manies de res. Però al mateix temps tenia curiositat per saber quin gust tendria aquesta barreja i la veritat és que em va sorprendre molt gratament. La salsa i el pollastre, amb el punt picant de la rúcula casaven a la perfecció. Segur que el pollastre de la coronació tornarà a la meva taula!

Amb aquests ingredients podreu fer una ensalada individual

ensalada pollastre coronació2

Ingredients

1/2 ceba petita
3-4 c/p tomàtiga crua triturada
3/4 c/p curri en pols
1 c/s maionesa
1 c/p confitura de pruna
100-150 gr pollastre rostit, a la planxa o bullit
1 grapada de rúcula
1 c/p ametlles filetejades
1/2 albercoc
sal maldon fumada, pebre rosa en gra, oli

Picarem la ceba i la sofregirem amb una culleradeta d’oli. Hi afegirem la tomàtiga i el curri i ho deixarem coure 5 minuts a foc baig i remenant de tant en tant. Deixarem que refredi una mica i ho mesclarem amb la confitura i la maionesa.

ensalada pollastre coronació3

Muntarem l’ensalada fent una base de rúcula, el pollastre trossejat i l’albercoc laminat per damunt i l’acabarem amb la salsa i les ametlles filetejades. Ho amanirem amb la sal en escates i el pebre rosa.

Nota: originàriament la confitura és d’albercocs però amb la de pruna també queda molt bé. Per fer la corona de patates que es veu a la fotografia he laminat patates molt primes i les he cuites al forn pintades d’ou. Ara, francament, m’agradava més l’ensalada sense elles i al final no me les he menjat.

El curri era de la varietat gohan rosh

ensalada pollastre-coronació

 

 

 

 

Receptes similars: carn

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Ensalada de llengua amb salseta de llimona

Publicat dia 22 setembre 2016

Després d’una llarga temporada sense publicar voldries encetar altra vegada amb una recepta espectacular, que justifiqui l’absència i el retorn. Però com que l’objectiu d’aquest blog no és aquest crec que és el moment de començar el curs amb un…

Llegeix-ne més

Receptes similars: ensalades

Ensalada cruixent amb bacallà fumat i vinagre balsàmic de mango

Publicat dia 16 novembre 2015

Les receptes que més problemes em donen a l’hora d’anomenar-les són les ensalades. A no ser que sigui una ensalada clàssica, les demés no saps com descriure-les: per ingredients pot resultar llarg i pesat, la pots adjectivar o pot ser…

Llegeix-ne més

Ensalada de mill i calamars picants

Publicat dia 18 juny 2015

Aquesta és la primera vegada que he cuinat mill, un cereal molt ric en proteïnes i minerals com el ferrro, el fósfor, el magnesi i el calci. No conté glúten i és de fàcil digestió. Es cou molt fàcilment només…

Llegeix-ne més

Receptes similars: entrants

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Mousse de llenties beluga

Publicat dia 5 febrer 2017

La llentia beluga, anomenada així per la seva semblança amb el caviar, és la varietat més petita que es comercialitza d’aquesta llegum. Tot i les seves petites dimensions és la llentia amb  més proteïna d’origen vegetal.  Pel seu petit volum…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Crema de bròquil i cigrons i bon 2017!!!

Publicat dia 12 gener 2017

Aquests dies tan freds reclamen plats de cullera, plats calents i fumejants que ens faci més fàcil soportar les temperatures baixes. La recepta d’avui és una crema lleugera però bastant completa. Si algú de vosaltres fa una dieta vegana basta…

Llegeix-ne més

Carxofes en conserva

Publicat dia 29 abril 2016

La temporada de carxofes va arribant al seu final i és el millor moment per fer-ne en conserva. A més, estan a un preu irrisori. Aquestes que veis aquí les vaig comprar a 49 cèntims per kg en una botiga…

Llegeix-ne més

Comenta