Caterina taulaposada El que aquí publicaré és la meva herència culinària, receptes meves i d’altres que he anat refent a la meva mida. Aquest blog no té més intenció que intercanviar idees i formar part de qualque manera del món blogaire de la cuina, extensíssim i apassionant.

Savarin amb cireres i crema chantilly

Publicat dia 25 juny 2013 General. postres. receptes dolces

savarin3 Whole kitcchen, en la seva proposta dolça del mes de juny, ens conviden a preparar un clàssic de la cuina francesa: Savarin

Els savarins són uns pastissos de massa tovada que es fan en motllos amb un forat al mig com els que veureu a la fotografia de més avall i que s’emborratxen d’almívar i es solen acompanyar de crema i fruites fresques. Per a la meva versió he aprofitat per posar-hi cireres, ara que n’és la temporada. El dia de l’aniversari del meu germà gran em vaig encarregar de les postres. Tenia ganes de fer diferents coses i una d’elles va ser aquesta. Amb les presses i tot plegat no vaig poder fer fotografies així com calia i no en tenc cap del tall ni tampoc es veuen massa bé. També volia fer fotos de les altres postres per poder-les publicar aquí però no vaig tenir temps. Vos aconsell que els emborratxeu bé perquè sinó surten molt secs. Podeu fer l’almívar amb aigua si no voleu emprar licor.

Ingredients

250 gr farina
3 ous 50 gr mantega fosa
20 gr llevat premsat
10 gr sucre
5 gr sal
200 gr cireres
per a l’almívar
pell de llimona ratllada
pell de taronja ratllada
5 cullerades de ron
200 gr sucre
per a la chantilly
250 gr nata 35% M.G.
38 gr sucre
1 xic sucre avainillat

Tamisarem la farina amb el sucre, la sal i el llevat. Batrem els ous i els anirem incorporant a poc a poc a la farina fins que tenguem una pasta fina. Afegirem la mantega. Tallarem unes quantes cireres i le smacerarem amb una mica de ron. Les repartirem en el motllo. Posarem la massa al damunt i l’omplirem fins a la meitat. Deixarem que tovi i dobli el seu volum inicial. L’enfornarem uns 20-25 minuts amb el forn a 180ºC. savarin5
  Farem l’almívar posant tots els ingredients en un cassó al foc. Deixarem que bulli un instant i reservarem. Pintarem el savarin amb l’almívar generosament i el desenmotllarem. Per fer la chantilly aromatitzarem el sucre amb la vainillina. Pujarem la nata ben freda i quan estigui quasi a punt hi incorporarem el sucre. La posarem en una màniga pastissera i la deixarem a la gelera fins que sigui hora de servir els savarins. Emplatarem els savarins pintant-los de nou amb l’almívar i coronant-los amb la crema i amb les cireres que ens hauran sobrat.

savarin2

 

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: postres

Gelat d’herbes dolces

Publicat dia 5 abril 2016

Em pens que la primavera serà més hivernenca que l’hivern mateix. I tot i que el fred no ens acaba de deixar un geladet casolà sempre ve de gust. A mi m’agrada molt fer-ne per a acompanyar altres dolços, el…

Llegeix-ne més

Pastís cremós de xocolata i avellanes

Publicat dia 26 febrer 2016

Els pastissos de xocolata m’agraden molt, sobretot si són humits i cremosos, per això sovint em decant pels brownies. Aquest, tot i no ser-ho, és una delícia que reuneix totes les qualitats que m’agraden.

Llegeix-ne més

Receptes similars: receptes dolces

Galette de pomes amb licor de cassís

Publicat dia 18 febrer 2016

El licor de cassís és un licor originari de’Occitània que s’elabora amb groselles negres i aiguardent. A mi em recorda als parents francesos que, quan venien de visita a ca la padrina, solien dur presents dels “colmados” que tenien: uns…

Llegeix-ne més

Dolç antic de Nadal

Publicat dia 14 desembre 2015

Tenia molta curiositat per aquesta recepta del llibre La Rebosteria de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera de na Caty Juan de Corral. A casa meva feim matances cada any i en alguna ocasió havia guardat una corna per fer-la, cosa…

Llegeix-ne més

Comenta