Sandvitx d’hortalisses d’arrel amb pa de motllo integral d’espelta

Publicat dia 27 juny 2013 entrants. General. pa. Receptes salades. verdures

sandvitx d'hortalisses d'arrel amb pa de motllo integral d'espelta

Buf, no sabia com anomenar aquest entrepĂ  i m’ha quedat una mica estrany i rimbombant. Esper que a la primera s’entengui la meva proposta per al “MemĂČries d’una cuinera” d’aquest mes, que va de sandvitxos. Per fer-lo vaig partir d’una sĂšrie d’idees: fer el pa de motllo jo mateixa, que el farcit aguantĂ s la calor per poder-lo dur a la platja i que fos el mĂ©s lleuger possible.

La majoria de pans de motllo solen dur cĂ rrega de greix: mantega, nata, oli, llet,… i consultant per la blogosfera vaig topar amb una recepta de Ma petite boulangerie que s’acostava molt al que volia. He fet algunes modificacions adapatant-lo al que tenia a casa. Segur que la recepta mare era bonĂ­ssima i aquesta us assegur que tambĂ© ho Ă©s, la molla Ă©s suau, tendra i gustosa.

Pel que fa al farcit he triat 3 hortalisses d’arrel que m’agraden molt, sobretot crues. Les he lligat amb un un formatge cremĂłs, que aguanta millor la calor que una maonesa. El podeu fer sense o substituir-lo per una lactonesa que no Ă©s tan delicada.

sanditx de crudités

Ingredients per al pa de motllo

per a la massa mare
100 gr aigua
5 gr sucre
130 gr farina de força
25 gr llevat premsat
per a la massa de pa
100 gr aigua
75 gr llet semidesnatada
50 gr oli girassol o d’oliva suau
10 gr sal
50 gr farina de força
220 gr farina d’espelta integral
20 gr farina de sĂšgol
10 gr farina de civada
15g llavors de lli

1-2 cullerades pipes de carabassa
llavors de rosella 

per al sandvitx
1 remolatxa petita
1 pastanagĂł
1 rodanxa d’api nap
1 cullerada formatge cremĂłs
pebre sixuan, sal, oli, pebre bo

Començarem mesclant els ingredients de la massa mare en un bol. Quan tenguem una massa homogĂšnia la taparem, deixarem que dobli el seu volum i faci bombolletes. Amb la calor d’ara en una hora estarĂ  llesta.

sandvitx de crudités1

Tamisarem les farines i la sal i hi unirem les llavors de lli i les pipes. Afegirem a la massa mare els ingredients secs alternant-los amb l’oli, la llet i l’aigua. Amassarem bĂ©. La deixarem tovar fins que dobli el seu volum.

En una superfĂ­cie enfarinada extendrem la massa desgasificada amb l’ajuda d’un aprimador. No fa falta que sigui molt prima, nomĂ©s la mesura justa que ens permiti enrodillar-la. Farem un rul·lo, enfonyarem les puntes cap avall i el posarem en un motllo allargat, millor si Ă©s a posta per pa. Deixarem que tovi una altra vegada.

sanvitx crudités4

Pintarem la superfĂ­cie del pa amb una mica de llet i hi escamparem les llavors de rosella. L’enfornarem a 200ÂșC uns 25-30 minuts.

Una vegada cuit el refredarem, desmotllat, sobre una reixa.

Per fer el farcit tallarem les verdures ja pelades en juliana. Les mesclarem amb el formatge cremĂłs i salpebrarem amb les espĂšcies indicades. I ja estĂ , aixĂ­ de fĂ cil. El pa Ă©s bonĂ­ssim i la suavitat de la molla amb el cruixent de les verdures Ă©s una delĂ­cia. Esper que sigui del vostre gust.

sandvitx de crudités3

Nota: Per coure el pa nomĂ©s he encĂšs la part d’abaix del forn. Quan feia 25 minuts que hi era l’he desemmotllat i l’he deixat 5 minuts mĂ©s amb el forn encĂšs  a dalt i a baix.

Receptes similars: entrants

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infĂ ncia. Ma mare ens en feia unes raoles bonĂ­ssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabĂ vem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Croquetes de sĂ­pia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquĂš em va semblar una idea magnĂ­fica.  Ara Ă©s una bona Ăšpoca per a la sĂ­pia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El PastĂ­s Òpera Ă©s un pastĂ­s clĂ ssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sĂ­ sembla clar Ă©s que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de ParĂ­s. Aquest…

Llegeix-ne més

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquĂš pens que Ă©s una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivĂšncia en el temps. SĂ© que no aportarĂ© massa amb aquesta perĂČ m’interessa que sigui aquĂ­ per a quĂš pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Receptes similars: pa

Pa de xeixa

Publicat dia 30 març 2014

  La xeixa Ă©s una varietat de blat antic prĂČpia de les Illes Balears. Un blat rĂșstic molt digestiu, de sabor intens i amb un Ă­ndex alergĂšnic quasi bĂ© inexistent per ser mĂ©s baix en gluten que molts altres. Trobam moltes…

Llegeix-ne més

Kahks

Publicat dia 18 febrer 2013

Els kahks sĂłn uns pans Ă rabs en forma d’anell. Tot i ser considerats com a pa trob que es troben a mig camĂ­ entre aquest i les galletes. Pels seus ingredients bĂ sics podrĂ­em dir que sĂłn un germĂ  de les…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Mousse de llenties beluga

Publicat dia 5 febrer 2017

La llentia beluga, anomenada aixĂ­ per la seva semblança amb el caviar, Ă©s la varietat mĂ©s petita que es comercialitza d’aquesta llegum. Tot i les seves petites dimensions Ă©s la llentia amb  mĂ©s proteĂŻna d’origen vegetal.  Pel seu petit volum…

Llegeix-ne més

Crema de brĂČquil i cigrons i bon 2017!!!

Publicat dia 12 gener 2017

Aquests dies tan freds reclamen plats de cullera, plats calents i fumejants que ens faci mĂ©s fĂ cil soportar les temperatures baixes. La recepta d’avui Ă©s una crema lleugera perĂČ bastant completa. Si algĂș de vosaltres fa una dieta vegana basta…

Llegeix-ne més

Receptes similars: verdures

Carxofes en conserva

Publicat dia 29 abril 2016

La temporada de carxofes va arribant al seu final i Ă©s el millor moment per fer-ne en conserva. A mĂ©s, estan a un preu irrisori. Aquestes que veis aquĂ­ les vaig comprar a 49 cĂšntims per kg en una botiga…

Llegeix-ne més

Crema de moniatos i carabassa rostida especiada

Publicat dia 15 febrer 2016

Que bĂ© que acompanyen les cremes en els dies de fred. Aquesta va quedar sedosa i amb un punt picant grĂ cies al gingebre, la coentor que desprenia em va semblar medicinal. Tenia una ricotta fumada que havia comprat al mercat…

Llegeix-ne més

Comenta