Carpaccio de carabassó amb salsa Bigalot

Publicat dia 4 juliol 2013 ensalades. entrants. General. verdures

Carpaccio de carabassó amb salsa bigalot

L’hort del meu pare fa molt de goig aquest estiu: tomàtigues, albergínies, pebres, mongetes, cebes, carabassons,… creixen i comencen a madurar per alegria nostra. Amb els primers carabassons de la temporada he fet aquest carpaccio. Un plat molt sa i fresc, que es pot tenir preparat a la gelera però que amanirem en el darrer moment per evitar que es panseixi més del que toca.

L’he acompanyat amb una salsa que fèiem en una petita pambolieria, la millor de Palma, “Es Bigalot”, on vaig treballar mentre cursava el darrer any de la universitat. També va ser el darrer any d’obertura d’aquest establiment on hi servíem plats a bon preu i ben guarnits. Tenc molt bon record d’aquesta feina, potser una de les més bones que he tengut, treballant amb total confiança per part del nostre cap, assumint per primera vegada responsabilitats i on hi vaig conèixer dues de les meves millors amigues. Aquesta salsa acompanyava una de les tres ensalades que servíem i he trobat que anava molt bé amb el carpaccio. És una recepta tan fàcil que no necessita massa explicació però aquí la teniu com a idea per a un entrant o per un sopar lleuger. Ja em direu si us ha agradat.

Amb aquestes quantitats vos surtirà un plat gran, com el que veis a la fotografia i que a casa compartírem entre dos.

carpaccio carabassó1

 Ingredients
per a la salsa bigalot
1 ou bullit
1-2 cullerades d’oli
1-2 cullerades ciboulet fresc o sec
sal
pebre bo
llimona
per al carpaccio
1 carabassó petit
1 pebre verd
1 ceba petita
parmesà
salsa Bigalot
sal, pebre bo
llimona o llima

Primerament farem la salsa per a què agafi gust. Buidarem l’ou bullit i xafarem el vermell. El lligarem amb l’oli, unes gotes de llimona, el ciboulet tallat petit, la sal i el pebre bo al nostre gust. Reservarem.

Carpaccio carabassó3

Tallarem els carabassons a rodanxes primes amb l’ajuda d’una mandolina o amb el ganivet. Farem el mateix amb la resta de verdures. Muntarem el plat fent una capa de carabassó i al damunt hi repartirem la resta així com el blanc d’ou bullit. Tallarem llesques primes de parmesà o el ratllarem i el disposarem en el plat. Amanirem el carpaccio amb unes gotes de llimona, sal, pebre bo i la salsa Bigalot. Jo no en tenia però unes olives negres, a més de dir-hi molt bé, contrastaran amb la resta d’ingredients.

carpaccio carabassó2

 

 

Receptes similars: ensalades

Ensalada de llengua amb salseta de llimona

Publicat dia 22 setembre 2016

Després d’una llarga temporada sense publicar voldries encetar altra vegada amb una recepta espectacular, que justifiqui l’absència i el retorn. Però com que l’objectiu d’aquest blog no és aquest crec que és el moment de començar el curs amb un…

Llegeix-ne més

Ensalada cruixent amb bacallà fumat i vinagre balsàmic de mango

Publicat dia 16 novembre 2015

Les receptes que més problemes em donen a l’hora d’anomenar-les són les ensalades. A no ser que sigui una ensalada clàssica, les demés no saps com descriure-les: per ingredients pot resultar llarg i pesat, la pots adjectivar o pot ser…

Llegeix-ne més

Receptes similars: entrants

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Receptes similars: verdures

Crema de bròquil i cigrons i bon 2017!!!

Publicat dia 12 gener 2017

Aquests dies tan freds reclamen plats de cullera, plats calents i fumejants que ens faci més fàcil soportar les temperatures baixes. La recepta d’avui és una crema lleugera però bastant completa. Si algú de vosaltres fa una dieta vegana basta…

Llegeix-ne més

Carxofes en conserva

Publicat dia 29 abril 2016

La temporada de carxofes va arribant al seu final i és el millor moment per fer-ne en conserva. A més, estan a un preu irrisori. Aquestes que veis aquí les vaig comprar a 49 cèntims per kg en una botiga…

Llegeix-ne més

Comenta