Paté de carabassa i nous

Publicat dia 16 octubre 2013 conserves. General. verdures

paté de carabassa  nous

La carabassa compta amb grans propietat beneficioses per a la nostra salut. Conté un alt contingut en caroté, que una vegada al fetge es converteix en vitamina A. La verdura cuita preveu i alleugereix les inflamacions d’estómac i budells per la qual cosa és molt indicada per qui pateix d’estómac delicat, gastritis o irrritació de còlon. És diurètica i evita la retenció de líquids i càlculs renals. Estimula la funció del pàncrees i en conseqüènci,a és apropiada per a les persones diabètiques. I per acabar-ho d’arrodonir, és lleugera i molt indicada pel seu baix contingut cal·lòric.

Les primeres carabasses arribaren d’Amèrica amb els vaixells dels conqueridors espanyols al segle XV i a partir d’aquí s’escampà el seu cultiu arreu d’Europa. En general s’ha relacionat aquesta verdura com un menjar de pobres tot i que darrerament té molta més acceptació a la cuina,  trobant-la en infinitat de propostes dolces i salades. A Mallorca solem emprar-la en plats tradicionals de cullera com els escaldums i tot tipus de cuinats; o en confitures i farcits, sobretot de confitura de carabassa de cabell d’àngel. En aquesta recepta us proposam menjar-la com un paté i es pot guardar durant molt de temps en un lloc fresc i amb poca claror. Una conserva que us pot servir com a entrant amb una mica de pa i un bon formatge o simplement sola.

Amb aquesta recepta i el crumble de carabassa particip en el concurs “Mossegades“, que aquest mes va sobre la carabassa. Animau-vos a participar, encara hi sou a temps!

carbassa-mossegades

Ingredients

1 kg de carabassa pelada i sense pinyols
70 gr pa
50 gr nous
1 ceba grossa
2 cullerades d’oli verjo
1 c/p gingebre en pols
1/2 c/p orenga
1/2  c/p sàlvia picada
pebre de sixuan, pebre rosa, sal pebre bo

Encalentirem el forn a 180ºC.

paté de carabassa i nous1

Trossejarem la carabassa i la ceba i les posarem en una palangana de forn. Salpebrarem, Ho amanirem amb els diferents tipus de pebre al nostre gust, la sàlvia, el gingebre en pols i un raig petit d’oli. Mesclarem bé i ho taparem amb paper d’alumini.

Enfornarem entre 30 i 35 minuts o fins que vegem que la carabassa és cuita. Ho colarem per a què tregui tot el suc.

Mentrestant picarem el pa amb la picadora i les nous amb el murter.

En el tassó del túrmix picarem la carabassa i hi mesclarem el pa, l’orenga i les 2 cullerades d’oli verjo. Rectificarem de sal i hi afegirem les nous. Si trobau que queda poc espès, afegiu-hi més pa picat.

paté de carabassa i nous2

Posarem el paté en pots de vidre nets i els taparem bé. Els bullirem en una olla tapats d’aigua uns 40 minuts. Deixarem que refredin dins el recipient. Els traurem i etiquetarem per després guardar-los en un lloc fresc i on no hi pegui el sol. Guardau-lo a la gelera una vegada començat.

Font de la recepta: Sal i oli

Receptes similars: conserves

Carxofes en conserva

Publicat dia 29 abril 2016

La temporada de carxofes va arribant al seu final i és el millor moment per fer-ne en conserva. A més, estan a un preu irrisori. Aquestes que veis aquí les vaig comprar a 49 cèntims per kg en una botiga…

Llegeix-ne més

Brandada de bacallà amb confitura coenta de pebres i xips de remolatxa

Publicat dia 26 novembre 2014

Hi ha entrants que amb pocs ingredients i servits en petits recipients poden quedar com un aperitiu ben vistós. És el que em va passar amb aquesta brandada, és tan fàcil de fer que només cal acabar-la de vestir per…

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: verdures

Crema de bròquil i cigrons i bon 2017!!!

Publicat dia 12 gener 2017

Aquests dies tan freds reclamen plats de cullera, plats calents i fumejants que ens faci més fàcil soportar les temperatures baixes. La recepta d’avui és una crema lleugera però bastant completa. Si algú de vosaltres fa una dieta vegana basta…

Llegeix-ne més

Crema de moniatos i carabassa rostida especiada

Publicat dia 15 febrer 2016

Que bé que acompanyen les cremes en els dies de fred. Aquesta va quedar sedosa i amb un punt picant gràcies al gingebre, la coentor que desprenia em va semblar medicinal. Tenia una ricotta fumada que havia comprat al mercat…

Llegeix-ne més

Comenta