Pastís mousse de xocolata blanca amb cor de mousse de fraules

Publicat dia 18 octubre 2013 General. postres. receptes dolces

 

pastís mousse de xocolata blanca amb cor de mousse de fraules

Aquestes postres varen ser un experiment partint d’una recepta d’aquí i d’allà per fer-ne una de sola. En principi volia fer el cor de mousse de gerds però a Mallorca són caríssims, així que em vaig decantar per la fraules, que tot i no ser del temps, eren bones i a un preu raonable. En vaig quedar molt contenta, del resultat final, i els que en menjaren també. És molt suau de gust i tot i ser ben consistent és lleugera al paladar.

És preferible que la faceu el dia abans, per donar temps a què qualli.

Ingredients

Per a la base de bescuit  (Per a un motllo de 26 cm de diàmetre)
115 gr mantega
70 gr xocolata 70% cacau
2 ous
60 gr sucre
60 gr farina
2 cullerades de confitura de fraules

Per a la mousse de fraules (per a un motllo de 15 cm de diàmetre)
300 gr fraules
3 c/s de sucre
200 gr nata 35% M.G.
2’5 fulls de gelatina

per a la mousse de xocolata blanca (Per a un motllo de 26 cm de diàmetre)
300 gr cobertura de xocolata blanca
600 gr nata 35% M.G.
2 ous
2 vermells d’ou
1c/s brandi
2 fulls de gelatina

Pastís mousse de xocolata blanca

Primer de tot farem el cor de mousse de fraules. Hidratarem els fulls de gelatina en aigua freda i gel. Capolarem la fruita i encalentirem la polpa capolada amb el sucre. Quan aquest estigui fos hi afegirem la gelatina escorreguda i remenarem fins que es disolgui. Retirerem del foc i deixarem que refredi.

Semimuntarem la nata i la incorporarem en tres vegades a la polpa de fraules, en moviments envolvents fins que sigui una crema homogènia. L’abocarem al motllo folrat de paper vegetal i la deixarem a la gelera un mínim de 4 hores o fins que vegem que ha quallat.

Mentrestant farem la base de bescuit. Fondrem la xocolata amb la mantega i ho deixarem refredar. Batrem els ous amb el sucre fins que ens quedin blancs i escumosos. Afegirem la xocolata. Finalment hi afegirem la farina a poc a poc. Quan estiguin els ingredients ben integrats, abocarem la massa en el motllo prèviament untat de mantega i l’enfornarem a 180ºC entre 15 i 20 minuts. Treurem i deixarem que refredi sobre una reixa.

pastís mousse xocolata blanca1

Per a la mousse de xocolata blanca farem, primer de tot, una crema sabayon emulsionant els vermemlls d’ou, els ous i el licor en un bany maria calent, cuidant de no superar els 50-60ºC. Retirarem del foc i hi afegirem la gelatina hidratada en aigua amb gel i posterirment escorreguda. Colarem per descartar coàguls i deixarem que entebeeixi.

Fondrem la xocolata blanca i deixarem refredar. Quan la sabayon i la xocolata siguin tèbies i amb una temperatura semblant, abocarem la xocolata sobre la sabayon amb molt de compte. Semimuntarem la nata i l’afegirem a poc a poc a la sabayon.

Encalentirem la confitura de fraules i en pintarem la base de bescuit. Desemmotllarem la mousse de fraules i la posarem al centre. Hi abocarem la mousse de xocolata blanca i deixarem que qualli a la gelera.

Desemmotllarem abans de servir-la

Pastís mousse xocolata blanca2

Nota: És important quan es fa una mousse, que la nata estigui semimuntada. D’aquesta manera queda amb una textura cremosa i esponjosa a l’hora. Si es munta massa queda excessivament feixuga i es nota al paladar. Quan comenceu a veure que les varilles es marquen a la nata i agafa consistència podreu aturar de batre.

També és important que en fer la mousse de xocolata blanca el sabayon  i la xocolata estiguin a temperatures similars quan les hem de mesclar. Sinó la xocolata fa granet i ja no aconseguirem la crema que cercam.

Us recoman que tengueu a mà un termòmetre de cuina. No són cars i ens evitaran disgustos quan facem cremes amb ou.

Font per a la base de bescuit: Cuina per a llaminers
Font per a la mousse de fraules: Dulces bocados

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: postres

Gelat d’herbes dolces

Publicat dia 5 abril 2016

Em pens que la primavera serà més hivernenca que l’hivern mateix. I tot i que el fred no ens acaba de deixar un geladet casolà sempre ve de gust. A mi m’agrada molt fer-ne per a acompanyar altres dolços, el…

Llegeix-ne més

Pastís cremós de xocolata i avellanes

Publicat dia 26 febrer 2016

Els pastissos de xocolata m’agraden molt, sobretot si són humits i cremosos, per això sovint em decant pels brownies. Aquest, tot i no ser-ho, és una delícia que reuneix totes les qualitats que m’agraden.

Llegeix-ne més

Receptes similars: receptes dolces

Galette de pomes amb licor de cassís

Publicat dia 18 febrer 2016

El licor de cassís és un licor originari de’Occitània que s’elabora amb groselles negres i aiguardent. A mi em recorda als parents francesos que, quan venien de visita a ca la padrina, solien dur presents dels “colmados” que tenien: uns…

Llegeix-ne més

Dolç antic de Nadal

Publicat dia 14 desembre 2015

Tenia molta curiositat per aquesta recepta del llibre La Rebosteria de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera de na Caty Juan de Corral. A casa meva feim matances cada any i en alguna ocasió havia guardat una corna per fer-la, cosa…

Llegeix-ne més

Comenta