Croquetes cremoses de pollastre

Publicat dia 20 novembre 2013 carn. entrants. General. Receptes salades

Croqueta de pollastre

Quina diferència que hi ha entre les croquetes casolanes i les de compra! algunes són pura beixamel i altres no tenen gust de res. És cert que fer-les a casa porta feina però entre que són molt millors i que pots aprofitar la carn del brou, crec que val la pena posar-s’hi.

La recepta que vos faig arribar no té secrets. Queden unes croquetes molt cremoses i haureu de deixar reposar la pasta a la gelera per poder-les manejar. Si us agraden més espesses no hi poseu tota la llet indicada. Podeu aprofitar la carn sobrant d’un rostit, la que empreu per fer el brou o una que compreu i bulliu a posta. A casa meva sempre les hem fet per aprofitar la carn del brou. Veureu que no les faig amb mantega sinó am oli. El podeu substituir per la mantega o també posant-n’hi mig i mig.

Ingredients

770 gr pollastre cuit
1 ceba grossa
2 alls
2 fulles llorer
650 gr llet
80 gr oli
80 gr maizena
2-3 ous
galleta picada o pa
sal, pebre bo, nou moscada

Picarem els dos alls i la ceba fins que ens quedi quasi líquida. La sofregirem amb l’oli i la fulla de llorer. Quan s’enrosseixi hi afegirem la carn picada i ho mesclarem. Deixarem que cogui tot junt uns minuts i hi posarem la farina. Remenarem bé i deixarem que la farina es torri una mica anant alerta que no s’aferri. Salpebrarem i hi afegirem la nou moscada. Hi abocarem la llet tèbia o calenta (per no aturar la coció) a tongades, a mesura que la vagi absorbint. Rectificarem de sal i espècies i aturarem el foc. Abocarem la massa en un bol i la taparem amb paper film a pell per a què no formi crosta. Una vegada freda la deixarem a la gelera fins a l’endemà.

croquetes de pollastre

Quan la pasta sigui compacta farem bolles amb les mans i les passarem per ou i després per galleta o pa. I ja les tendrem a punt per menjar. Jo les congel en palanganes i al cap d’un dia les pos en bosses. Sempre van bé quan no tens ni idea de què li has de pegar. I com a  aperitiu per a un sopar les croquetes fetes a casa són de luxe!!!

Receptes similars: carn

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Ensalada de llengua amb salseta de llimona

Publicat dia 22 setembre 2016

Després d’una llarga temporada sense publicar voldries encetar altra vegada amb una recepta espectacular, que justifiqui l’absència i el retorn. Però com que l’objectiu d’aquest blog no és aquest crec que és el moment de començar el curs amb un…

Llegeix-ne més

Receptes similars: entrants

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Mousse de llenties beluga

Publicat dia 5 febrer 2017

La llentia beluga, anomenada així per la seva semblança amb el caviar, és la varietat més petita que es comercialitza d’aquesta llegum. Tot i les seves petites dimensions és la llentia amb  més proteïna d’origen vegetal.  Pel seu petit volum…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Crema de bròquil i cigrons i bon 2017!!!

Publicat dia 12 gener 2017

Aquests dies tan freds reclamen plats de cullera, plats calents i fumejants que ens faci més fàcil soportar les temperatures baixes. La recepta d’avui és una crema lleugera però bastant completa. Si algú de vosaltres fa una dieta vegana basta…

Llegeix-ne més

Carxofes en conserva

Publicat dia 29 abril 2016

La temporada de carxofes va arribant al seu final i és el millor moment per fer-ne en conserva. A més, estan a un preu irrisori. Aquestes que veis aquí les vaig comprar a 49 cèntims per kg en una botiga…

Llegeix-ne més

Comenta