Brownie de garrova amb crema d’avellanes i garrova

Publicat dia 22 novembre 2013 General. postres. receptes dolces

brownie de garrova amb crema d'avellanes i garrova

El garrover, juntament amb la figuera i l’ametller, conforma la trĂ­ada que ha caracteritzat el paisatge del camp mediterrani des de fa segles. El seu fruit, la garrova, s’emprava com a endolcidor a l’Ăšpoca de l’Antic Egipte. Actualment encara el consumeixen igual que a SĂ­ria. A les Balears ha format part de la nostra dieta en Ăšpoques de fam. Durant la postguerra, per exemple, s’emprava com a succedani de la xocolata. Actualment es sol capolar i serveix com a aliment per al bestiar. La garrova Ă©s rica en fibres, en propietats antioxidants i molt mĂ©s baixa en greixos que el cacau, del qual n’Ă©s un bon substitut.

Aquest brownie Ă©s tot un descobriment per a mi i cobert amb la crema, una autĂšntica delĂ­cia. Si voleu sorprendre a algĂș, deixau que el tasti abans de dir-li que no tĂ© ni mica de xocolata, no s’ho podrĂ  creure. A mĂ©s, no tĂ© gluten i Ă©s apte per a celĂ­acs.

Per a aquesta recepta vaig partir d’una recepta de Cocinando con Catman, un dels blogs mĂ©s coneguts de la blogsfera. El vaig variar una mica i el vaig enriquir amb la crema d’avellanes i garrova. AvĂ­s que tot i que aquesta farina Ă©s mĂ©s baixa en greixos que el cacau, la massa porta molts fruits secs, aixĂ­ que de light res de res!!!

La crema de garrova la vaig veure aquĂ­

Brownie de garrova1

 

Ingredients (per a un motllo quadrat de 20x20cm)
2 ous
4 blancs
100 gr farina d’ametlla
100 gr farina de garrova
150 gr mantega pomada
200 gr sucre morĂš
1/2 cullereta extracte de vainilla

1 polsim de sal
50 gr nous
per a la crema d’avellanes
150 gr avellanes
75 gr sucre
1 i 1/2 cullerada sopera de farina de garrova
50 gr llet

Mesclarem la mantega pomada amb els ous i el sucre i batrem fins que sigui escumĂłs. Afegirem l’extracte de vainilla.

brownie de garrova

Tamisarem la farina de garrova i la mesclarem amb la farina d’ametlla i el polsim de sal. L’anirem incorporant a la crema d’ou en tres o quatre tandes. Finalment hi posarem les nous.

Pujarem els blancs d’ou a punt de neu i els mesclarem en tres vegades a la massa, suaument i de dalt a baix fins que estiguin ben incorporats.

Abocarem el brownie en el motllo untat de mantega o folrat de paper vegetal i l’enfornarem  uns 20 minuts a 170ÂșC.

El treurem i deixarem que refredi sobre una reixa.

Farem la crema triturant les avellanes, la farina de garrova i el sucre, procurant que el fruit sec tregui el seu oli. La lligarem amb la llet de manera que ens quedi espessa perĂČ untable.

brownie de garrova2

Desemmotllarem el brownie, el cobrirem amb la crema i ja el tendrem a punt per menjar.

Nota: A mi no m’agrada que el brownie quedi sec, trob que perd tota la grĂ cia, per aquest motiu no el deix massa estona al forn. El temps dependrĂ  de vosaltres i de com us agradi.

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infĂ ncia. Ma mare ens en feia unes raoles bonĂ­ssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabĂ vem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El PastĂ­s Òpera Ă©s un pastĂ­s clĂ ssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sĂ­ sembla clar Ă©s que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de ParĂ­s. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: postres

Gelat d’herbes dolces

Publicat dia 5 abril 2016

Em pens que la primavera serĂ  mĂ©s hivernenca que l’hivern mateix. I tot i que el fred no ens acaba de deixar un geladet casolĂ  sempre ve de gust. A mi m’agrada molt fer-ne per a acompanyar altres dolços, el…

Llegeix-ne més

PastĂ­s cremĂłs de xocolata i avellanes

Publicat dia 26 febrer 2016

Els pastissos de xocolata m’agraden molt, sobretot si sĂłn humits i cremosos, per aixĂČ sovint em decant pels brownies. Aquest, tot i no ser-ho, Ă©s una delĂ­cia que reuneix totes les qualitats que m’agraden.

Llegeix-ne més

Receptes similars: receptes dolces

Galette de pomes amb licor de cassĂ­s

Publicat dia 18 febrer 2016

El licor de cassĂ­s Ă©s un licor originari de’OccitĂ nia que s’elabora amb groselles negres i aiguardent. A mi em recorda als parents francesos que, quan venien de visita a ca la padrina, solien dur presents dels “colmados” que tenien: uns…

Llegeix-ne més

Dolç antic de Nadal

Publicat dia 14 desembre 2015

Tenia molta curiositat per aquesta recepta del llibre La Rebosteria de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera de na Caty Juan de Corral. A casa meva feim matances cada any i en alguna ocasiĂł havia guardat una corna per fer-la, cosa…

Llegeix-ne més

Comenta