Pollastre cruixent amb carxofes confitades i salsa de safrà

Publicat dia 24 març 2014 carn. General. Receptes salades

pollastre cruixent amb formatge de cabra i carxofes confitades

Què fas un diumenge que no has previst dinar a casa? aquesta és la pregunta que em vaig fer l’altre dia. Havíem d’anar a caminar per la muntanya però els plans es varen tòrcer… unes piteres de pollastre que hi havia al congelador, uns fulls de pasta brick, tan versàtils ells i una salseta per vestir el conjunt i encara dinàrem la mar de bé, molt millor del que ens pensàvem. Per si un cas vaig fer fotografies i com que ens agradà el resultat aquí us deix la recepta, que és fàcil i no té cap secret.

Ingredients
4 filets de pitera de pollastre
4 talls de formatge de cabra o feta
8 talls de pasta brick
3 carxofes
oli d’oliva
per a la salsa de safrà
200 ml crema de llet lleugera
150 ml llet semidesnatada
1 ceba mitjancera
1 all
brins de safrà
50 ml vi blanc o cava

pollastre crixent2

Per confitar les carxofes les netejarem de les fulles dures, les tallarem a quarts i treurem la pelussa interior. Les posarem en un cassó i les cobrirem d’oli. El posarem al foc més petit al mínim. Quan comenci a bombollejar l’oli l’aturarem i deixarem les carxofes refredant a dins.

Tallarem la ceba i l’all en brunoise i ho sofregirem en una mica d’oli. Quan la ceba sigui rosseta hi posarem el safrà, remenarem i l’hi deixarem uns dos minuts. Hi afegirem el vi, després la crema i la llet. Salpebrarem i remenarem amb una cullera de fusta per lligar la salsa. Deixarem que bulli uns instants i la retirarem del foc.

Encendrem el forn a 180ºC. Salpebarem els filets, posarem el formatge  al damunt i farem un caneló. Els embolicarem amb dos talls de pasta brick, que siguin una mica més amples que el filet. Courem 10 minuts, els girarem i courem 10 minuts més o fins que vegem que la pasta és cuita.

pollastre cruixent4

Treurem les carxofes de l’oli i les deixarem degotar sobre paper de cuina.

Servirem immediatament els canelons de pollastre acompanyats de la salsa i de la carxofa.

Nota: No trob necessari afegir farina a la salsa perquè surt prou espessa. Tampoc no tenc per costum sofregir amb mantega, si us agrada més ja ho sabeu. He procurat que la salsa sigui el més lleugera possible. No només per salut sinó també perquè les salses amb base de nata solen ser massa feixugues pel meu estómac i les evit bastant. Si en lloc de formatge de cabra, en teniu qualsevol altre, no dubteu en substituir-lo. La pasta brick s’ha de consumir al moment perquè passat un temps es reblaneix i perd tota la gràcia.

 

 

Receptes similars: carn

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Ensalada de llengua amb salseta de llimona

Publicat dia 22 setembre 2016

Després d’una llarga temporada sense publicar voldries encetar altra vegada amb una recepta espectacular, que justifiqui l’absència i el retorn. Però com que l’objectiu d’aquest blog no és aquest crec que és el moment de començar el curs amb un…

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Mousse de llenties beluga

Publicat dia 5 febrer 2017

La llentia beluga, anomenada així per la seva semblança amb el caviar, és la varietat més petita que es comercialitza d’aquesta llegum. Tot i les seves petites dimensions és la llentia amb  més proteïna d’origen vegetal.  Pel seu petit volum…

Llegeix-ne més

Comenta