Brownie amb mousse de taronja

Publicat dia 28 març 2014 General. receptes dolces

brownie amb mousse de taronja

Em captiva la massa densa i el sabor intens de la xocolata quan tastes un brownie. En aquest blog deu ser la recepta on mĂ©s m’hi he recreat i em perden les versions que vaig trobant aquĂ­ i allĂ . aquest cap de setmana fĂ©rem una calçotada a casa. Els meus pares convidaren a gran part de la famĂ­lia aixĂ­ que vaig aprofitar per fer dos pastissos diferents: aquest que public avui i un blondie que podreu veure en breu.

Ingredients (per a un motllo quadrat de 20×20 cm)

Per a la base de brownie
120 gr farina
2 ous
140 gr mantega
180 gr xocolata cobertura
150 gr sucre morĂš
1 polsim de sal

per a la mousse de taronja

250 ml. de suc de taronja
50 ml. de licor de taronja
100 gr. de sucre
Ralladura de 2 taronges
6 vermells d’ou
400 ml. de crema de llet 35% M.G.
6 fulls de gelatina

brownie-mousse taronja

Encalentirem el forn a 180ÂșC.

Fondrem la xocolata trossejada amb la mantega al bany maria o en un recipient a poc foc i remenarem tot el temps evitant que es cremi. Deixarem que s’entebeixi.

Afegirem els ous un a un, batent amb les varetes manuals. Incorporarem el sucre i seguirem batent. Finalment hi posarem la farina tamisada i la sal.

Abocarem la massa en el motllo untat de mantega, l’aplanarem una mica amb l’espĂ tula i enfornarem el brownie durant 15-20 minuts aproximadament. Jo el trec del forn quan encara Ă©s un poc cru, quan veig que l’escuradents surt lleument brut a la punta.

Deixarem que refredi sobre una reixa.

brownie-mousse taronja2

Hidratarem els fulls de gelatina en un bol amb aigua freda, millor si hi posau gel. Encalentirem el suc de taronja, el licor, la ratlladura de taronja i la meitat del sucre. Aturarem el foc quan comenci a bullir i hi incorporarem la gelatina full rera full.

Batrem els vermells amb el sucre restant fins que ens quedi una crema. Hi afegirem el xarop de taronja tebi, a fil, sense deixar de batre.

Semimuntarem la nata i l’abocarem en tres tandes a la mescla anterior, en moviments envolvents, fins que la tenguem ben integrada.

Folrarem les parets del motllo amb acetat o amb paper de forn i abocarem la mousse sobre el brownie. El posarem a la gelera i deixarem que qualli.

Quan hagi quallat la mousse, desemmotllarem i decorarem al nostre gust.

brownie amb mousse de taronja3

 

 

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infĂ ncia. Ma mare ens en feia unes raoles bonĂ­ssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabĂ vem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El PastĂ­s Òpera Ă©s un pastĂ­s clĂ ssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sĂ­ sembla clar Ă©s que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de ParĂ­s. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: receptes dolces

Gelat d’herbes dolces

Publicat dia 5 abril 2016

Em pens que la primavera serĂ  mĂ©s hivernenca que l’hivern mateix. I tot i que el fred no ens acaba de deixar un geladet casolĂ  sempre ve de gust. A mi m’agrada molt fer-ne per a acompanyar altres dolços, el…

Llegeix-ne més

PastĂ­s cremĂłs de xocolata i avellanes

Publicat dia 26 febrer 2016

Els pastissos de xocolata m’agraden molt, sobretot si sĂłn humits i cremosos, per aixĂČ sovint em decant pels brownies. Aquest, tot i no ser-ho, Ă©s una delĂ­cia que reuneix totes les qualitats que m’agraden.

Llegeix-ne més

Comenta