Ànnera amb olives trencades

Publicat dia 8 abril 2014 carn. Cuina mallorquina. General. Receptes salades

Annera amb olives trencades

La meva tia Martina Corameta és una enciclopèdia de cuina. Des de ben petita va començar a fer feina a la cuina de la possessió de Vinagrella i sempre ha estat una cuinera meravellosa. Va ser ella qui em va donar aquesta recepta, una ànnera que es servia a casa de senyors i que és un autèntic plaer per al paladar.

Ingredients
1 annera 2 kg aprox
1 ceba grossa
2 c/s pebre bord
1 tassó vi negre
1 tassó aigua
1 grapada d’olives verdes trencades
oli, sal, pebre bo

ànnera-olives1

Netejarem l’au del plomissó que pugui tenir. Posarem oli en una olla baixa i ampla i hi daurarem l’ànnera sencera per tots els costats fins que ens quedi ben sofregida. La retirarem i reservarem. En aquest mateix oli hi sofregirem la ceba tallada a quadrats petits fins que sigui ben cuita ben cuita. Hi afegirem el pebre bord sense deixar de remenar per tal de què no es cremi i uns 10 segons després hi posarem el vi i l’aigua. Deixarem que arranqui el bull un instant i hi tornarem a posar l’ànnera a dins. Si és tendre i amb el pes que us indic, pot coure 1 hora i mitja, girant-la a la meitat del temps i afegint aigua, no vi, en cas de què vagi reduïnt el brou. En el meu cas n’hi vaig afegir dues vegades.

ànnera-olives

Quan hagi passat el temps, treurem l’ànnera i passarem la salsa pel túrmix. Reservarem.

Separarem les cuixes, les ales i desferem la pitera. Disposarem les parts en el plat en el qual servirem l’ànnera, de manera que ens quedi com si encara estàs secera. Posarem les olives trencades sense pinyol al mig i hi abocarem la salsa calenta per a què escaldi el conjunt. Servirem immediatament. Podem acompanyar la carn amb unes patates o amb la verdura que us vengui més de gust. En el meu cas vaig bullir patató i després el vaig fregir en oli i alls prèviament pelats.

Emplatarem repartint una extremitat i una mica de pitera per cada un, amb la salsa i les olives.

ànnera amb olives trencades

Receptes similars: carn

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Ensalada de llengua amb salseta de llimona

Publicat dia 22 setembre 2016

Després d’una llarga temporada sense publicar voldries encetar altra vegada amb una recepta espectacular, que justifiqui l’absència i el retorn. Però com que l’objectiu d’aquest blog no és aquest crec que és el moment de començar el curs amb un…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Cuina mallorquina

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Suquet de Cap Roig

Publicat dia 14 abril 2016

El peix que més m’agrada és el Cap Roig, un peix robust amb moltes espines i d’un color ataronjat i vermell tacat que el fa ben coneixedor. És un animal molt apreciat al Mediterrani i el seu preu sol ser…

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Mousse de llenties beluga

Publicat dia 5 febrer 2017

La llentia beluga, anomenada així per la seva semblança amb el caviar, és la varietat més petita que es comercialitza d’aquesta llegum. Tot i les seves petites dimensions és la llentia amb  més proteïna d’origen vegetal.  Pel seu petit volum…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Crema de bròquil i cigrons i bon 2017!!!

Publicat dia 12 gener 2017

Aquests dies tan freds reclamen plats de cullera, plats calents i fumejants que ens faci més fàcil soportar les temperatures baixes. La recepta d’avui és una crema lleugera però bastant completa. Si algú de vosaltres fa una dieta vegana basta…

Llegeix-ne més

Comenta