Caterina taulaposada El que aquí publicaré és la meva herència culinària, receptes meves i d’altres que he anat refent a la meva mida. Aquest blog no té més intenció que intercanviar idees i formar part de qualque manera del món blogaire de la cuina, extensíssim i apassionant.

Blondie amb cacahuets i mousse de gerds

Publicat dia 11 abril 2014 General. receptes dolces

Blondie amb cacahuets i mousse de gerds

El blondie o brownie de xocolata blanca es fa en un pispàs. És fàcil i senzill, mentre s’encalenteix el forn el prepares i després es cou en 15-20 minuts. I tant aquest com el brownie me’ls sé de memòria de tantes vegades com els he fet. No som molt apasionada de les postres excessivament dolces i no em solc decantar tant per ell. He de dir, tanmateix, que la combinació em va sorprendre gratament. L’acidesa dels gerds i el blondie amb els cacahuets contrastaven, per mi, a la perfecció. Fa unes quantes entrades enrera vaig publicar el brownie amb mousse de taronja que havia fet per a la calçotada familiar. Aquest d’avui era l’altre que l’acompanyava.

Sempre el faig amb festucs però per falta de temps per pelar-los em vaig decantar pels cacahuets i em va agradar molt el canvi. També vaig optar pels gerds per aprofitar-ne uns que tenia. Ara que és temps de fraules crec que és un bon moment per emprar-les. Només heu de substituir la fruita posant-ne la mateixa quantitat.

Blondie-mousse gerds

Ingredients (per a un motllo de 20 cm)

per al blondie
150 gr xocolata blanca
125 gr mantega
2 ous
150 gr sucre
1 c/p extracte de vainilla
50 gr cacahuets torrats
200 gr farina

per a la mousse de gerds
280 gr gerds i uns quants més per decorar
75 gr sucre
4 fulls de gelatina
400 gr nata

Fondrem la xocolata amb la mantega a foc molt lent i vigilant que no es cremi. Alerta perquè la xocolata blanca es fon més ràpidament que cap altra. Deixarem que entebeeixi un instant i mesclarem amb el sucre sense deixar de remenar. Afegirem els ous un a un i l’extracte de vainilla. Batrem amb energia per a què no es qualli. Pot donar la sensació que la mescla no lliga però és normal, no vos desanimeu i seguiu endavant. Quan estigui ben mesclat afegirem la farina tamisada. Seguirem mesclant fins que tenguem una massa homogènia.

Enfornarem el blondie a 180ºC uns 20 minuts, vigilant que no es faci massa o perdrà tota la gràcia. Ha de quedar humit per dins. Deixarem que refredi del tot sobre una reixa.

blondie-mousse gerds1

Hidraterem els fulls de gelatina en aigua freda i gel. Farem un puré amb els gerds picant-los amb el túrmix. Encalentirem el puré amb el sucre en un cassó. Quan comenci a bullir el retirarem del foc i hi posarem la gelatina full a full. Mesclarem bé i deixarem que entebeixi. Atemperarem a 20-22ºC (si no teniu termòmetre no passa res, només que no ha de ser calent per mesclar-ho amb la nata)

Semimuntarem la nata i l’afegirem al puré de gerds en tres tandes, integrant-ho tot amb moviments envolvents.

Folrarem les parets del motllo amb acetat o paper de forn. Abocarem la mousse sobre el blondie i el deixarem a la gelera fins que hagi quallat.

Abans de servir-lo desemmotllarem i decorarem al nostre gust.

blondie-mousse gerds2

 

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: receptes dolces

Gelat d’herbes dolces

Publicat dia 5 abril 2016

Em pens que la primavera serà més hivernenca que l’hivern mateix. I tot i que el fred no ens acaba de deixar un geladet casolà sempre ve de gust. A mi m’agrada molt fer-ne per a acompanyar altres dolços, el…

Llegeix-ne més

Pastís cremós de xocolata i avellanes

Publicat dia 26 febrer 2016

Els pastissos de xocolata m’agraden molt, sobretot si són humits i cremosos, per això sovint em decant pels brownies. Aquest, tot i no ser-ho, és una delícia que reuneix totes les qualitats que m’agraden.

Llegeix-ne més

Comenta