Aguiat de pollastre i plàtan amb arròs gessamí

Publicat dia 12 novembre 2014 carn. General. Receptes salades

Aguiat de pollastre i plàtan amb arròs gessamí

Aquesta és la primera vegada que utilitz el plàtan per a ua recepta salada. Vaig veure una recepta al primer número de la revista de cuina “Sal y pimienta” que em va cridar l’atenció i l’he modificada una mica per fer-la al meu gust. Us he de dir que m’ha sorprès gratament. El plàtan casa molt bé amb la resta de sabors i fa que l’aguiat tengui un gust perfumat i suau.

Esper que no us alarmin els ingredients. Si teniu els que indic molt bé, sinó substituïu la fulla de llima kaffir per llorer o per fulles de curri tot i que el sabor variarà; i la pasta de curri madràs per qualsevol altra. El curri de madràs és mitjanament picant, per al meu gust. Ambdues coses es troben a Palma. Jo les he comprades al mercat de l’Olivar, a la parada Liagiba, sabores del mundo, on hi he trobat també l’arròs gessamí. Crec que aquesta recepta ha de quedar molt bé amb llet de coco. Jo no la digeresc bé i he optat per una crema lleugera com la llet evaporada. També he aprofitat verdures que tenia a la gelera com les cols i el bròquil.

Ingredients (2 persones)
2 pastanagues
2 porros
4 ramets de bròquil
10 cols de brussel·les
300 gr cuixa de pollastre sense pell ni ossos
1-2 plàtans madurs
800 ml brou de pollastre o de verdures
100 ml llet evaporada
4 fulles de llima kaffir
1 cm gingebre fresc
1 c/s pasta de curri madràs
1/4 c/p pebre caiena mòlt
100 gr arròs gessamí
1/4 c/p pebre de jamaica mòlt

Aguiat pollastre-plàtan1

Tallarem la part blanca dels porros i les pastanagues a rodanxes. Tallarem les cuixes de pollastre a bocins del tamany d’una mossegada. Treurem les fulles exteriors de les cols de brussel·les i les netejarem juntament amb el bròquil.

Encalentirem un raig d’oli en una olla i hi posarem 3 fulles de llima i el porro. Un minut després hi posarem la pastanaga i deixarem que es dauri. Hi sumarem el gingebre ratllat, la caiena i el curri, remenarem un moment per a què no e scremi i hi afegirem el brou. Deixarem que cogui uns 10 minuts a foc mig.

Aguiat pollastre-plàtan

Passat aquest temps hi afegirem el pollastre i el plàtan prèviament aixafat amb una forqueta fins que ens quedi un puré. Quan faci dos minuts que ha arrencat el bull hi posarem la llet evaporada i l’hi deixarem 5 miuts més. Rectificarem de sal.

Mentrestant netejarem l’arròs unes quantes vegades. El bullirem amb la fulla de llima que ens quedava. Just abans de dur-lo a taula el saltejarem en una paella amb el pebre de jamaica.

Emplatarem l’aguiat de pollastre amb l’arròs i servirem ben calent. Esper que sigui del vostre gust!

Aguiat pollastre-plàtan2

Receptes similars: carn

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Ensalada de llengua amb salseta de llimona

Publicat dia 22 setembre 2016

Després d’una llarga temporada sense publicar voldries encetar altra vegada amb una recepta espectacular, que justifiqui l’absència i el retorn. Però com que l’objectiu d’aquest blog no és aquest crec que és el moment de començar el curs amb un…

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Mousse de llenties beluga

Publicat dia 5 febrer 2017

La llentia beluga, anomenada així per la seva semblança amb el caviar, és la varietat més petita que es comercialitza d’aquesta llegum. Tot i les seves petites dimensions és la llentia amb  més proteïna d’origen vegetal.  Pel seu petit volum…

Llegeix-ne més

Comenta