Pho bo (sopa vietnamita)

Pho bo , sopa vietnamita

La Pho bo o sopa vietnamita és un brou lleuger que es fa generalment amb carn de vaca. Es sol acompanyar amb llima, cilantre, herbassana i altres herbes. Aquí l’he adaptada una mica als meus gustos i he fet el brou amb vedella i pollastre. El brou que faig, generalment, sol ser molt lleuger, amb carn poc carregada de gust, amb prou porro, pastanaga i julivert. Podria haver estat més fidel a la recepta però com que el brou sobrant serà per a altres ocasions he preferit adapatar-me més a l’acompanyament de la sopa, que és el que vertaderament la distingeix. Entre les herbes i la llima és una sopa que ressucita, sembla que mengis medicina, pura salut.

Ingredients
per al brou
1/2 pollastre de camp
1/4 pollastre de granja
1 os de bou amb carn
1 os de bou sense carn
3 porros
3 pastanagues
1 ceba grossa
1/2 manat de julivert
per a acompanyar
30 gr noodles per persona
1 ceba blanca tallada en juliana
cilantre
herbassana
gingebre
1-2 llimes
1 c/s salsa de peix per persona (opcional)

Pho bo-2

Farem el brou posant tots els ingredients en una olla a pressió. Si no teniu olla a pressió es pot fer igual en una de convencional però augmentant el temps de cocció. Afegirem sal amb mesura i la tancarem bé. La posarem a foc fort fins que comenci a sortir el vapor. Baixarem al mínim i la hi deixarem 15 minuts. Treurem el vapor, obrirem l’olla i colarem el brou. El posarem en una olla i el farem bullir de nou. Rectificarem de sal.

Escaldarem els noddles en un bol uns 5-10 minut. Colarem i reservarem.
Escaldarem la ceba blanca tallada en juliana o en rodanxes primes. Colarem i reservarem.
Netejarem les herbes.

Pho bo-1

Tallarem la carn del pollastre de granja a daus.
Farem plats posant primer els noodles, pell de llima ratllada, una mica de gingebre ratllat, fulles de cilantre i d’herbassana, una cullerada de salsa de peix, la ceba escaldada, rodanxes de llima i daus de pollastre. Abocarem el brou dins cada plat per a què escaldi bé les herbes i la llima. deixarem que reposi dos minuts i ja tendrem la sopa a punt.

Pho bo-4

La salsa de peix potencia el sabor de la sopa, si no us agrada o no en teniu no passa res. Si us agrada el picant, hi podeu posar pebre coent fresc tallat a rodanxes, hi queda molt bé.

Pho bo-3

Receptes similars: cremes i sopes

Crema de bròquil i cigrons i bon 2017!!!

Publicat dia 12 gener 2017

Aquests dies tan freds reclamen plats de cullera, plats calents i fumejants que ens faci més fàcil soportar les temperatures baixes. La recepta d’avui és una crema lleugera però bastant completa. Si algú de vosaltres fa una dieta vegana basta…

Llegeix-ne més

Crema de moniatos i carabassa rostida especiada

Publicat dia 15 febrer 2016

Que bé que acompanyen les cremes en els dies de fred. Aquesta va quedar sedosa i amb un punt picant gràcies al gingebre, la coentor que desprenia em va semblar medicinal. Tenia una ricotta fumada que havia comprat al mercat…

Llegeix-ne més

Receptes similars: entrants

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Receptes similars: pasta i arròs

Boliquets de col amb búlgur i xitaques i concentrat de tomàtigues seques

Publicat dia 19 gener 2016

Ara que és bon temps de col borratxones m’ha semblat apropiat fer uns boliquets lleugers i vegans per gaudir d’un àpat lliure de proteïnes d’origen animal tot i que sempre n’hi podeu posar, si és que és del vostre gust….

Llegeix-ne més

Espaguetis amb verdures al forn, ou mollet i pesto de julivert amb cacauets

Publicat dia 25 novembre 2015

Feia temps que volia fer alguna recepta amb ou mollet, un ou que podria passar per escalfat però que es bull amb la closca en només 4 minuts i mig. El més complicat és pelar-lo perquè tot i que el…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Mousse de llenties beluga

Publicat dia 5 febrer 2017

La llentia beluga, anomenada així per la seva semblança amb el caviar, és la varietat més petita que es comercialitza d’aquesta llegum. Tot i les seves petites dimensions és la llentia amb  més proteïna d’origen vegetal.  Pel seu petit volum…

Llegeix-ne més

Ensalada de llengua amb salseta de llimona

Publicat dia 22 setembre 2016

Després d’una llarga temporada sense publicar voldries encetar altra vegada amb una recepta espectacular, que justifiqui l’absència i el retorn. Però com que l’objectiu d’aquest blog no és aquest crec que és el moment de començar el curs amb un…

Llegeix-ne més

Comenta