Pastissets d’albergínia i brossat amb pesto de fonoll

Publicat dia 29 abril 2015 entrants. General. Receptes salades. verdures

Pastisset d'albergínia i brossat amb pesto de fonoll
Vaig començar a fer aquests pastissets quan feia feina al Siset. Algun dia els acompanyava amb salsa de tomàtiga i altres amb qualsevol pesto. Ambdues salses crec que hi diuen bé. Ja veureu que són molt fàcils i es poden menjar freds o calents. Per comoditat i perquè m’agrada com queda, els faig de forma individual, fent servir un motllo de magdalenes, però també es pot fer un únic pastís amb un motllo de púding seguint la mateixa elaboració.

Ingredients (per a 6 pastissets)
per als pastissets
4 albergínies
500 gr brossat
2 ous
orenga
6 c/s salsa de tomàtiga
2-3 tomàtigues d’ensalada
pebre rosa, sal, pebre bo
per al pesto
1 manat de fonoll o també d’anet
1 brot de julivert
1 pera
2-3 c/s parmesà mòlt
1-2 c/s avellanes torrades
oli d’oliva
1 all
sal, pebre bo, llimona

pastisset albergínia2

Tallarem 3 albergínies en làmines primes i llargueres i 1 a talls rodons. Les pintarem d’oli i les courem al forn a 180ºC durant uns 20-25 minuts aproximadament.
Mentrestant mesclarem el brossat amb els ous, l’orenga, el pebre rosa, la sal i el pebre bo. Reservarem.

Tallarem les tomàtigues a rodanxes.

pastisset albergínia1

Folrarem el motllo amb les làmines d’albergínia. Amb les llargueres farem les parets i utilitzarem les rodones per al cul del motllo. Pintarem l’albergínia amb la salsa de tomàtiga. Disposarem una cullerada de brossat dins cada cavitat, omplint-ne només la meitat. Cobrirem amb els talls de tomàtiga i acabarem d’omplir amb el brossat restant. Els cobrirem amb una altra rodanxa d’albergínia i hi abocarem un fil d’oli sobre cada un.

Ho enfornarem a 180ºC uns 15 minuts.

Farem el pesto disposant els ingredients en el tassó del túrmix amb una mica d’oli, sal, pebre bo i unes gotes de llimona. Anirem emulsionant amb la resta de l’oli fins que ens agradi la consistència del pesto.

pastisset albergínia3

Deixarem que els pastissets reposin una mica i els desemmotllarem. Acompanyarem cada porció amb una mica de pesto.

Bon profit!

Receptes similars: entrants

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Mousse de llenties beluga

Publicat dia 5 febrer 2017

La llentia beluga, anomenada així per la seva semblança amb el caviar, és la varietat més petita que es comercialitza d’aquesta llegum. Tot i les seves petites dimensions és la llentia amb  més proteïna d’origen vegetal.  Pel seu petit volum…

Llegeix-ne més

Crema de bròquil i cigrons i bon 2017!!!

Publicat dia 12 gener 2017

Aquests dies tan freds reclamen plats de cullera, plats calents i fumejants que ens faci més fàcil soportar les temperatures baixes. La recepta d’avui és una crema lleugera però bastant completa. Si algú de vosaltres fa una dieta vegana basta…

Llegeix-ne més

Receptes similars: verdures

Carxofes en conserva

Publicat dia 29 abril 2016

La temporada de carxofes va arribant al seu final i és el millor moment per fer-ne en conserva. A més, estan a un preu irrisori. Aquestes que veis aquí les vaig comprar a 49 cèntims per kg en una botiga…

Llegeix-ne més

Crema de moniatos i carabassa rostida especiada

Publicat dia 15 febrer 2016

Que bé que acompanyen les cremes en els dies de fred. Aquesta va quedar sedosa i amb un punt picant gràcies al gingebre, la coentor que desprenia em va semblar medicinal. Tenia una ricotta fumada que havia comprat al mercat…

Llegeix-ne més

Comenta