Flonyarda d’albercocs

Publicat dia 11 juny 2015 General. postres. receptes dolces
  1. Flonyarda d'albercocs

La flonyarda o flognarde, en occità flaunharda o flonharda, és un pastís de fruita, típicament de pomes pertanyent a la cuina occitana i més concretament de la cuina llemosina. Aquest pastís de flan és una recepta ideal per aprofitar la fruita de temporada. Si es fa amb cireres es sol anomenar clafoutis, una recepta que podreu trobar aquests dies en molts blogs gastronòmics. En qualsevol cas és una d’aquestes postres que es fa en un moment, sense haver de menester massa temps ni ingredients poc habituals.

Com que el motllo que volia emprar era petit la vaig fer en dos, un de més baix que l’altre, com podeu veure a les fotos. Gràcies als resultats vos puc recomenar que opteu per recipients més alts ja que d’aquesta manera tendreu més crema a cada mossegada. a mi em va semblar que guanyava bastant. Per altra banda, si heu de posar el pastís a la gelera, la humitat reblanirà le ametlles laminades i no tendran gràcia. Si és així, posau-les-hi en servir el pastís o no n’hi poseu.

Flognarde

Ingredients
4 ous
250 gr llet
30 gr mantega
140 gr sucre
80 gr farina
1 pessic sal
1 c/p extracte de vainilla
500 gr albercocs
50 gr ginebra
2 c/p sucre morè
Ametlla laminada
Sucre en pols

Flognarde1

Batrem els ous amb les varilles i hi afegirem la mantega fosa i el sucre.

Tamisarem la farina i l’afegirem, juntament amb l’extracte de vainilla i la sal, a la mescla d’ou. Batrem fins que ens quedi una crema sense grums. La taparem i deixarem a la gelera entre 30 i 60 minuts.

Tallarem els albercocs a quarts i els mesclarem amb la ginebra i el sucre. Anirem remenant de tant en tant per a què s’amarin bé.

Encalentirem el forn a 180°C .Colocarem els albercocs en el motllo i abocarem la crema pel damunt. Enfornarem la flonyarda uns 30 minuts. La treurem, escamparem les ametlles laminades i enfornarem 5 minuts més.

Flognarde3

Deixarem que refredi i servirem empolvorat amb una mica de sucre glas. La podem acompanyar amb una cullerada de confitura d’albercocs o aprofitar el suc de la maceració de la fruita. Si, a més, la servim amb una bolla de gelat, tendrem unes postres ben completes.

Flognarde4

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: postres

Gelat d’herbes dolces

Publicat dia 5 abril 2016

Em pens que la primavera serà més hivernenca que l’hivern mateix. I tot i que el fred no ens acaba de deixar un geladet casolà sempre ve de gust. A mi m’agrada molt fer-ne per a acompanyar altres dolços, el…

Llegeix-ne més

Pastís cremós de xocolata i avellanes

Publicat dia 26 febrer 2016

Els pastissos de xocolata m’agraden molt, sobretot si són humits i cremosos, per això sovint em decant pels brownies. Aquest, tot i no ser-ho, és una delícia que reuneix totes les qualitats que m’agraden.

Llegeix-ne més

Receptes similars: receptes dolces

Galette de pomes amb licor de cassís

Publicat dia 18 febrer 2016

El licor de cassís és un licor originari de’Occitània que s’elabora amb groselles negres i aiguardent. A mi em recorda als parents francesos que, quan venien de visita a ca la padrina, solien dur presents dels “colmados” que tenien: uns…

Llegeix-ne més

Dolç antic de Nadal

Publicat dia 14 desembre 2015

Tenia molta curiositat per aquesta recepta del llibre La Rebosteria de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera de na Caty Juan de Corral. A casa meva feim matances cada any i en alguna ocasió havia guardat una corna per fer-la, cosa…

Llegeix-ne més

Comenta