Aquesta és la primera vegada que he cuinat mill, un cereal molt ric en proteïnes i minerals com el ferrro, el fósfor, el magnesi i el calci. No conté glúten i és de fàcil digestió. Es cou molt fàcilment només que queda un gra eixut, per la qual cosa convé amorosir-lo amb alguna salsa o vinagreta.
El vaig acompanyar amb un calamar amanit amb schichimi togarashi, una mescla japonesa picant d’espècies, pell de mandarina i sèsam que trobareu a tendes d’espècies, i una mica de curri de Bali. Si no trobau el schishimi togarashi, posau-hi només el curri que volgueu. El que jo vaig elegir no és gaire picant per contrarrestar amb el schichimi.
Com podeu veure, vaig emplatar l’ensalada en tassonets aprofitant que tenia gent a casa. Em sembla una manera resultona de presentar moltes receptes i més quan vols servir-les individualment. Amb els ingredients que pos aquí me’n sortiren 10.
Ingredients
180 gr mill
4-5 brots de bròquil
1 llima
1 c/s fonoll picat
1 tomàtiga
sal, oli, pebre bo
850 gr calamar
1 c/p shichimi togarashi
1 c/p curri de Bali
Netejarem el calamar i el tallarem a tires. El mesclarem amb les espècies i deixarem que agafi gust durant una hora a la gelera.
Bullirem el mill. El colarem i amanirem amb el suc de la llima i la seva pell ratllada, el bròquil cru ratllat o picat, el fonoll, oli, sal i pebre bo. Reservarem.
Pelarem la tomàtiga i la tallarem a quadrats ben petits. Hi afegirem oli i sal.
Saltejarem el calamar per tandes, deixant que cogui breument, només fins que canviï el color i passi de transparent a blanc. El degotarem sobre paper de cuina.
Muntarem l’ensalada fent una base de mill, tomàtiga i els calamars per sobre. Regarem amb un fil d’oli cru i servirem.