Pollastre farcit de brie amb risotto de tomàtigues seques

Publicat dia 29 juliol 2015 carn. General. pasta i arròs. Receptes salades

Pollastre farcit de brie i rissotto de tomàtigues seques

A la fi he perdut la por als risottos. Bé, més que por, el respecte a fer-los. En general cuin molt poc arròs i mai no veig el moment per dedicar-m’hi. Reconec, però, que molts plats queden ben vestits amb un arrosset gustós. Aquestes senzilles piteres en són un bon exemple,

Jo no vaig fer brou i amb l’aigua em va anar molt bé, que és el que s’empra en les receptes més tradicionals que vaig veure. Supòs, però, que us quedarà molt millor si n’emprau. Amb aquestes quantitats en poden menjar unes 8 persones.

Ingredients
per al pollastre
8 llibrets de pitera de pollastre
1 cunya de formatge brie
Oli d’alfabeguera o pesto
Oli, sal, pebre bo
per al rissotto
250 gr d’arròs
1 l de brou de verdures, de pollastre o d’aigua
6-8 tomàtigues seques
1 ceba
2 alls
1 tassó de vi blanc
parmesà ratllat

Pollastre-brie-rissotto2

Salpebrarem les piteres. Les pintarem amb l’oli d’alfabeguera per la cara que anirà enrodillad i hi posarem uns talls de bri. Farem un caneló i l’embolicarem de paper film, presionant bé de manera que ens quedi com un caramel i l’acabarem embolicant amb paper d’alumini. Quan tenguem tots els canelons fets els posarem a bullir en una olla gran durant 15 minuts. Quan passi el temps, els treurem i deixarem que refredin.

Tallarem la ceba a brunoise ben petita. Picarem els alls. Posarem oli en una paella i els hi sofregirem fins que tenguin un color daurat. Hi abocarem el vi blanc, remenarem bé i ho deixarem uns minuts. Hi abocarem un tassó de l’aigua que tenim i deixarem que cogui uns minuts més. Hi tirarem l’arròs i una mica més d’aigua, remenarem i baixarem el foc. Courem uns 16-18 minuts.

Pollastre-brie-rissotto

Anirem afegint aigua fins que en demani. A mitja cocció hi posarem les tomàtigues seques tallades a bocins petits. Quan tenguem l’arròs cuit hi posarem el parmesà ratllat, mesclarem bé i taparem.

Desembolicarem els rotllets reservant el brou que amollin. Quan sigui hora de servir-los els marcarem en una paella fins que es daurin.

Emplatarem posant una mica d’oli d’alfabeguera o de pesto a la base, una cullerada de rissotto i el pollastre partit per la meitat. Servirem tot d’una.

Pollastre-brie-rissotto1

 

 

Receptes similars: carn

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Ensalada de llengua amb salseta de llimona

Publicat dia 22 setembre 2016

Després d’una llarga temporada sense publicar voldries encetar altra vegada amb una recepta espectacular, que justifiqui l’absència i el retorn. Però com que l’objectiu d’aquest blog no és aquest crec que és el moment de començar el curs amb un…

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: pasta i arròs

Boliquets de col amb búlgur i xitaques i concentrat de tomàtigues seques

Publicat dia 19 gener 2016

Ara que és bon temps de col borratxones m’ha semblat apropiat fer uns boliquets lleugers i vegans per gaudir d’un àpat lliure de proteïnes d’origen animal tot i que sempre n’hi podeu posar, si és que és del vostre gust….

Llegeix-ne més

Espaguetis amb verdures al forn, ou mollet i pesto de julivert amb cacauets

Publicat dia 25 novembre 2015

Feia temps que volia fer alguna recepta amb ou mollet, un ou que podria passar per escalfat però que es bull amb la closca en només 4 minuts i mig. El més complicat és pelar-lo perquè tot i que el…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Mousse de llenties beluga

Publicat dia 5 febrer 2017

La llentia beluga, anomenada així per la seva semblança amb el caviar, és la varietat més petita que es comercialitza d’aquesta llegum. Tot i les seves petites dimensions és la llentia amb  més proteïna d’origen vegetal.  Pel seu petit volum…

Llegeix-ne més

Comenta