Tallarines negres amb sípia i llagostins

Publicat dia 17 setembre 2015 General. pasta i arròs. peix i marisc. Receptes salades

 

Tallarines negres amb sípia i llagostins

Al darrer post ja vaig comentar que havia cuinat molt poc aquest estiu. Quan som a casa dels meus pares quasi sempre cuinen ells amb una mica de la nostra ajuda. Poques vegades em deixen fer tota sola. Un dels dies que em vaig posar als fogons vaig fer aquestes tallarines i com que vaig quedar contenta he repetit la recepta pel blog. És un plat senzill i saborós que en mitja hora podeu tenir llest. Us recoman que compreu la sípia bruta per aprofitar la melsa perquè us donarà el toc al plat. A més a més, solen ser més fresques i amb el sabor propi de la sípia.

Ingredients (per a 2 persones)
1 sèpia
6 llagostins
200 gr salsa de tomàtiga
50 gr vi blanc
1 ceba
1 all
1/2 pebre coent, 1 fulla de llorer
140 gr tallarines

tallarines negres-sípia

Netejarem la sípia. La tallarem a tires primes i reservarem. Guardarem la melsa i la tinta.

Separarem les coes dels caps dels llagostins. Pelarem les coes i juntarem les closques amb els caps. Treurem l’intestí del peix.

Tallarem la ceba en brunoise i l’all a làmines.

Courem les tallarines negres en aigua abundant i sal. Aquestes varen estar al foc 6 minuts.

Posarem una cullerada d’oli en una paella. Quan sigui calent, hi sofregirem les closques i els caps dels llagostins. Els treurem i hi saltejarem la sípia només fins que deixi de ser transparent. treurem i reservarem.

Farem el mateix amb els llagostins.

tallarines negres-sípia2

Afegirem una mica d’oli i hi sofregirem l’all, el pebre coent i el llorer. Quan comenci a enrossir-se l’all, hi abocarem la ceba i deixarem que cogui. Quan ja sigui ben cuita hi posarem la melsa de la sípia i sense deixar de remenar ho tendrem al foc baix uns dos minuts. Abocarem la salsa de tomàtiga i dos minuts després el vi blanc. Ajustarem de sal i deixarem que el vi redueixi una mica.

Un cop tendrem les tallarines, les sumarem a la salsa, remenarem i aturarem el foc. Hi posarem la sípia i el llagostins per a què agafin temperatura i servirem tot d’una.

Nota: La tinta es pot congelar per quan volgueu fer arròs negre. Aquí hi trobareu una recepta que vaig publicar fa temps. També la podeu usar per fer pasta negra casolana, la qual cosa us recoman.

La salsa de tomàtiga ja era cuita. Tenc la sort de poder-ne gaudir de feta a casa. Sinó en teniu de cuita l’haureu de deixar més temps al foc. Tanmateix és cosa de 5 o 10 minut més.

 

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: pasta i arròs

Boliquets de col amb búlgur i xitaques i concentrat de tomàtigues seques

Publicat dia 19 gener 2016

Ara que és bon temps de col borratxones m’ha semblat apropiat fer uns boliquets lleugers i vegans per gaudir d’un àpat lliure de proteïnes d’origen animal tot i que sempre n’hi podeu posar, si és que és del vostre gust….

Llegeix-ne més

Espaguetis amb verdures al forn, ou mollet i pesto de julivert amb cacauets

Publicat dia 25 novembre 2015

Feia temps que volia fer alguna recepta amb ou mollet, un ou que podria passar per escalfat però que es bull amb la closca en només 4 minuts i mig. El més complicat és pelar-lo perquè tot i que el…

Llegeix-ne més

Receptes similars: peix i marisc

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Suquet de Cap Roig

Publicat dia 14 abril 2016

El peix que més m’agrada és el Cap Roig, un peix robust amb moltes espines i d’un color ataronjat i vermell tacat que el fa ben coneixedor. És un animal molt apreciat al Mediterrani i el seu preu sol ser…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Mousse de llenties beluga

Publicat dia 5 febrer 2017

La llentia beluga, anomenada així per la seva semblança amb el caviar, és la varietat més petita que es comercialitza d’aquesta llegum. Tot i les seves petites dimensions és la llentia amb  més proteïna d’origen vegetal.  Pel seu petit volum…

Llegeix-ne més

Comenta