Al darrer post ja vaig comentar que havia cuinat molt poc aquest estiu. Quan som a casa dels meus pares quasi sempre cuinen ells amb una mica de la nostra ajuda. Poques vegades em deixen fer tota sola. Un dels dies que em vaig posar als fogons vaig fer aquestes tallarines i com que vaig quedar contenta he repetit la recepta pel blog. És un plat senzill i saborós que en mitja hora podeu tenir llest. Us recoman que compreu la sípia bruta per aprofitar la melsa perquè us donarà el toc al plat. A més a més, solen ser més fresques i amb el sabor propi de la sípia.
Ingredients (per a 2 persones)
1 sèpia
6 llagostins
200 gr salsa de tomàtiga
50 gr vi blanc
1 ceba
1 all
1/2 pebre coent, 1 fulla de llorer
140 gr tallarines
Netejarem la sípia. La tallarem a tires primes i reservarem. Guardarem la melsa i la tinta.
Separarem les coes dels caps dels llagostins. Pelarem les coes i juntarem les closques amb els caps. Treurem l’intestí del peix.
Tallarem la ceba en brunoise i l’all a làmines.
Courem les tallarines negres en aigua abundant i sal. Aquestes varen estar al foc 6 minuts.
Posarem una cullerada d’oli en una paella. Quan sigui calent, hi sofregirem les closques i els caps dels llagostins. Els treurem i hi saltejarem la sípia només fins que deixi de ser transparent. treurem i reservarem.
Farem el mateix amb els llagostins.
Afegirem una mica d’oli i hi sofregirem l’all, el pebre coent i el llorer. Quan comenci a enrossir-se l’all, hi abocarem la ceba i deixarem que cogui. Quan ja sigui ben cuita hi posarem la melsa de la sípia i sense deixar de remenar ho tendrem al foc baix uns dos minuts. Abocarem la salsa de tomàtiga i dos minuts després el vi blanc. Ajustarem de sal i deixarem que el vi redueixi una mica.
Un cop tendrem les tallarines, les sumarem a la salsa, remenarem i aturarem el foc. Hi posarem la sípia i el llagostins per a què agafin temperatura i servirem tot d’una.
Nota: La tinta es pot congelar per quan volgueu fer arròs negre. Aquí hi trobareu una recepta que vaig publicar fa temps. També la podeu usar per fer pasta negra casolana, la qual cosa us recoman.
La salsa de tomàtiga ja era cuita. Tenc la sort de poder-ne gaudir de feta a casa. Sinó en teniu de cuita l’haureu de deixar més temps al foc. Tanmateix és cosa de 5 o 10 minut més.