Espaguetis amb verdures al forn, ou mollet i pesto de julivert amb cacauets

Publicat dia 25 novembre 2015 General. ous. pasta i arròs. Receptes salades. verdures

Espaguetis amb verdures i ou mollet

Feia temps que volia fer alguna recepta amb ou mollet, un ou que podria passar per escalfat però que es bull amb la closca en només 4 minuts i mig. El més complicat és pelar-lo perquè tot i que el blanc està quallat, el seu interior és tendre i dèbil i ho hem de fer amb delicadesa. Trob que va ser un encert en aquesta recepta perquè la pasta queda melosa i lleugera

Vaig coure le verdures al forn però també les podeu saltejar. Veureu que hi ha fulles de Kale o col arrissada. Des da fa un temps s’està posant de moda perquè aporta molts nutrients i és baixa en calories. Ara comença la temporada i a mesura que aquesta va avançant les fulles es van arrissant més. És recomanable fer-la un poc al vapor abans de coure-la al forn o saltejar-la però també la podeu menjar crua, en batuts i en ensalades. Aquí la vaig fer tres minuts al vapor i 3 minuts més de forn. Va quedar deshidratada i cruixent, per la qual cosa és millor que la poseu al plat al final i així no perdrà textura.

Els espaguetis que veis aquí són integrals d’espelta, si en trobau no dubteu en tastar-los perquè valen molt la pena, sinó qualsevol de qualitat us serviran. Amb aquestes quantitats en vàrem menjar 2 persones.

Ingredients
180 gr espaguetis
1 albergínia
6 cols de brussel·les
1 ceba
4 xampinyons
fulles de Kale
2 ous
per al pesto
1/2 manat julivert
1 all
2 c/s cacauets torrats i pelat
1 c/s parmesà
1c/p pinyons
oli
aigua de la cocció
sal, pebre bo

espaguetis-ou mollet

Encendrem el forn a 180ºC. Rentarem les verdures i les prepararem. Tallarem les albergínies en rodanxes primes i les enfornarem amb les cols de brusel·les tallades pel mig, regades amb un fil d’oli. Entre 10 minuts després hi afegirem la ceba en anelles i els xampinyons. 5 minuts després les treurem del forn i hi posarem les fulles de Kale que haurem cuit 3 minuts al vapor. Les deixarem al forn 3 minuts més i reservarem.

Posarem aigua al foc en un cassó, quan bulli hi afegirem una cullerada de sal i hi posarem els ous amb l’ajuda d’una cullera perquè no es trenquin. Deixarem que coguin 4 minuts i mig, màxim 5. Els treurem del foc i els deixarem refredar en aigua gelada per aturar la cocció. Els pelarem amb molt de compte, ajudant-mos amb el revers d’una cullera per rompre la closca. Reservarem.

Courem els espaguetis en aigua prèviament salada durant 7 minuts. Reservarem l’aigua de la cocció dels espaguetis quan ja estiguem a punt de treure la pasta del foc.

Espaguetis-ou mollet1

Farem el pesto posant tots els ingredients en el vas del túrmix. La proporció d’aigua i oli ha de ser semblant però procurau posar poca aigua en un principi i anar vigilant per a què no us surti una salsa aigualida. Com que aquesta aigua ja és salada, procurau rectificar la sal al final.

Quan tengueu el pesto a punt en posarem una mica en el bol on hi tenim les verdures manco les fulles de kale i les mesclarem bé.

Muntarem el plat posant els espaguetis com a base, les verdures, les fulles i després l’ou. Servirem tot d’una per a què cada un obri l’ou mollet i deixi que el vermell amari el conjunt del plat.

Acompanyarem amb el pesto.

Espaguetis-ou mollet2

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: ous

Hamburgueses vegetals amb llenties i quinoa

Publicat dia 18 març 2014

Els que em seguiu coneixeu la meva aversió per les llegums, tot i això, reconesc les seves fantàstiques propietats i trob saludable consumir-ne de tant en tant. Per aquest motiu em va semblar adequat incloure’n en aquesta recepta. Havia provat…

Llegeix-ne més

Truita llorencina

Publicat dia 7 març 2013

Una de les meves darreres lectures ha estat el llibre “La cuina dels ermitans” de Miquel de Binifar. En ell s’hi descriuen els usos i costums gastronòmics dels ermitans de Valldemossa i de l’ermita de Betlem, a Artà. Els ermitans…

Llegeix-ne més

Receptes similars: pasta i arròs

Boliquets de col amb búlgur i xitaques i concentrat de tomàtigues seques

Publicat dia 19 gener 2016

Ara que és bon temps de col borratxones m’ha semblat apropiat fer uns boliquets lleugers i vegans per gaudir d’un àpat lliure de proteïnes d’origen animal tot i que sempre n’hi podeu posar, si és que és del vostre gust….

Llegeix-ne més

Tallarines negres amb sípia i llagostins

Publicat dia 17 setembre 2015

  Al darrer post ja vaig comentar que havia cuinat molt poc aquest estiu. Quan som a casa dels meus pares quasi sempre cuinen ells amb una mica de la nostra ajuda. Poques vegades em deixen fer tota sola. Un…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Receptes similars: verdures

Crema de bròquil i cigrons i bon 2017!!!

Publicat dia 12 gener 2017

Aquests dies tan freds reclamen plats de cullera, plats calents i fumejants que ens faci més fàcil soportar les temperatures baixes. La recepta d’avui és una crema lleugera però bastant completa. Si algú de vosaltres fa una dieta vegana basta…

Llegeix-ne més

Carxofes en conserva

Publicat dia 29 abril 2016

La temporada de carxofes va arribant al seu final i és el millor moment per fer-ne en conserva. A més, estan a un preu irrisori. Aquestes que veis aquí les vaig comprar a 49 cèntims per kg en una botiga…

Llegeix-ne més

Comenta