Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017 entrants. peix i marisc. Receptes salades

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam magnífics exemplars al mercat.

Les croquetes casolanes solen ser un encert que et poden treure de diferents fregats, des d’uns entrants a un sopar improvisat. En aquestes hi vaig afegir un fetge de rap que li donà més gust de mar, igual que la melsa de la sípia. Si trobau que la bossa de tinta és petita serà millor que n’hi afegiu una mica més.

Ingredients
1 sípia bruta de 800 gr aprox.
1 ceba
1 all
1 fetge de rap (opcional)
la tinta de la sípia
4 gr de tinta més
1 l de llet
160 gr farina
220 gr mantega
20 gr oli oliva
per a l’arrebossat
4 ous
galeta picada

Netejarem la sípia i guardarem la melsa i la tinta. Passarem la sípia, cap, melsa i cos per una paella procurant no coure-la en excés. La tallarem a trossos més petits o ens ajudarem d’una picadora però sense picar-la massa. Ens interessa que tengui textura. Reservarem.

Torrarem el fetge de rap i el picarem ben petit.

Pelarem la ceba i els alls i els picarem amb l’ajuda d’una picadora fins que ens quedi una pasta. Fondrem la mantega amb l’oli en una paella i quan sigui calenta hi courem la ceba. Quan sigui ben rossa hi afegirem la farina i la cuinarem uns minuts sense deixar de remenar. Abocarem la llet a poc a poc fins que tenguem una beixamel espessa.

Quan la salsa es desferri de les parets de la paella serà senyal de que la tenim a punt. Hi afegirem la sípia i el fetge de rap, mesclarem bé i hi posarem la tinta. Salpebrarem. Tornarem a mesclar i ho tendrem uns minuts al foc.

Abocarem la pasta en un recipient i el taparem amb paper film a pell. Deixarem que reposi dins la gelera fins a l’endemà.

Per arrebossar les croquetes farem bolles de mida semblant, les passarem primer per ou batut i després per la galeta picada. Les col·locarem en safates i les congelarem tapades de paper film.

Llavors ja tendreu unes boníssimes croquetes per quan les vulgueu fer servir. Anau alerta que són un autèntic vici!!!

 

Receptes similars: entrants

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Mousse de llenties beluga

Publicat dia 5 febrer 2017

La llentia beluga, anomenada així per la seva semblança amb el caviar, és la varietat més petita que es comercialitza d’aquesta llegum. Tot i les seves petites dimensions és la llentia amb  més proteïna d’origen vegetal.  Pel seu petit volum…

Llegeix-ne més

Receptes similars: peix i marisc

Suquet de Cap Roig

Publicat dia 14 abril 2016

El peix que més m’agrada és el Cap Roig, un peix robust amb moltes espines i d’un color ataronjat i vermell tacat que el fa ben coneixedor. És un animal molt apreciat al Mediterrani i el seu preu sol ser…

Llegeix-ne més

Molls amb saltejat de pèsols tendres, bulb de fonoll i pastanagues morades

Publicat dia 23 febrer 2016

Em pens que els molls eren l’única classe de peix que se’m resistia. Sempre els trobava un punt amarg i per això procurava no menjar-ne mai. Segons em va contar la peixatera, els molls que amarguegen són els de roca…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Crema de bròquil i cigrons i bon 2017!!!

Publicat dia 12 gener 2017

Aquests dies tan freds reclamen plats de cullera, plats calents i fumejants que ens faci més fàcil soportar les temperatures baixes. La recepta d’avui és una crema lleugera però bastant completa. Si algú de vosaltres fa una dieta vegana basta…

Llegeix-ne més

Comenta